Aamun ahertaja ja pelimies
Ruuhikosken kenttä on siis saatu tänä kesänä hyvään kuntoon. Hyvän kunnon takeena ovat kentällämme työskentelevät työntekijät. Heistä yksi on apulaiskenttämestari Marko Hakola, joka on omasta mielestään mieliammatissa.

- Ulkotyö on parasta tässä työssä, samoin se, että liikkeelle voi lähteä jo aamusta. Olen aamuihminen ja voisin tulla työhön vaikkapa jo aiemminkin, jos siihen olisi tarvetta. Lisäksi hyvä työilmapiiri ja hurtti huumori lisäävät työmotivaatiota, kertoo Hakola.

Marko Hakola on työskennellyt Ruuhikoskella jo vuosia, sillä hän tuli Ruuhikoskelle työhön vuonna 1992. Tänä aikana työt ovat olleet suurin piirtein samoja vuodesta toiseen, toki joitakin muutoksiakin on tullut.

- Esimerkiksi koneet ovat vuosien mittaan parantuneet ja samoin itselleni on tullut lisää ammattitaitoa töiden tekemiseen, pohtii Hakola.


Viideltä aamulla aloitellaan

Ruuhikoskella työskentelee kesäisin kymmenkunta työntekijää ja töihin tullaan viiden aikaan aamulla. Töiden tekemiseen on suunniteltu määrätty viikko-ohjelma ja tämän avulla jokainen tietää, mitä kulloinkin tehdään.

- Esimerkiksi maanantaina leikataan viheriöt ja tiipaikat sekä väylät, samoin bunkkerit huolletaan. Tämä tehdään kolmasti viikossa, greenit leikataan joka päivä. Muina päivinä on mm. raffien leikkuuta, siimaleikkuuta, lannoitusta ja kaikkea muuta, mitä kentän hoitoon liittyy, kertaa Hakola.

Hakola itse aloittaa aamulla ensi töikseen viheriöiden leikkaamisen ja sitä jatkuu siihen saakka, kun kaikki viheriöt on saatu leikatuksi.

- Meillä on tietyillä henkilöillä määrätyt tehtävät, mutta toki pyrimme myös kierrättämään töitä, silloin tällöin.

Työntekijät tapaavat aamulla myös golffareita, jotka ovat jo lähteneet liikkeelle. Yleensä yhteistyö golffareiden ja työntekijöiden kanssa sujuu hyvin, mutta Hakolalla on myös meille golffareille oma toiveensa.

- Normaalisti golffarit nostavat kätensä pyytääkseen lupaa lyönnilleen ja me nostamme kätemme tiedoksi siitä, että olemme huomanneet heidät. Tosin on joitakin golffareita, jotka lyövät turhan kiireellä, eli toivoisin heiltä malttia siihen, että he odottaisivat lyöntilupaa meiltä.

Pelimies

Marko innostui itse golfista muutamia vuosia myöhemmin, mitä hänen työrupeamansa alkoi Ruuhikoskella. Hän on pelannut nyt viitisentoista vuotta ja nyt tasoitus on 5,3.

- Aloitin golfin pelaamisen mielenkiinnosta ja sitä on nyt riittänyt. Vaikka tasoitus on se, mikä se on, en varsinaisesti harjoittele, sillä tykkään pelaamisesta, en harjoittelusta, hän naurahtaa.

Mutta onko kentällä työskentelevällä etua siitä, että hän tietää kentän kunnon ja sen ”sudenkuopat”?

- Ei tällä tasoituksella. Toki kun työskentelen kentällä, näen koneen päältä monet asiat eri tavalla, kuin pelatessa. Mutta enpä ole juurikaan nähnyt siitä etua pelatessani, naureskelee aina hyväntuulinen Hakola.

 Merkin anto
Tämän merkin nähdessään golffari voi lyödä palloa.


Marko aamupuuhissaan greenin leikkuussa
Marko aamutoimissaan greeninleikkuussa.

 

 

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »