24.06.2014
Golf tarvitsee nuoria

Nuorissa on tulevaisuus.

Tämä sananparsi pätee myös golfissa ja sen on sisäistänyt erityisesti nuorten golfia Ruuhikoskella tukeva Refigo Oy.

- Jos seuraan ei saada nuoria, laji kuihtuu. Nuorten kautta lajiin saadaan monisävyisyyttä ja lisää harrastajia, pohtii toimitusjohtaja Juha Kallantie.
Refigo Oy on liikkuvan kaluston kylmähuoltoa harjoittava yritys Jyväskylässä. Yrityksessä tehdään liikkuvan kaluston lämmönsäätölaitteita, huolletaan, korjataan ja asennetaan niitä. Yrityksen viisihenkinen ryhmä liikkuu eri puolilla Suomea, mutta suurimmat asiakkaat ovat ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.

lPH_Juha_Kallantie

Toimitusjohtaja Juha Kallantie tutussa paikassa, Ruuhikoskella.

Yrityksessä tehtävä työ vaatii tekijältään hyvää kuntoa.
- Meidän työssä hyvä kunto on kaiken A ja O. Jos työntekijät eivät ole kunnossa, työn teko kärsii siitä, kertoo Kallantie.
- Siksi yrityksessä kannustetaan kaikkia hoitamaan kuntoaan ja jos joku haluaa liikkua, hänelle taataan se mahdollisuus. Yritys nimittäin maksaa esimerkiksi kuntosalilla käynnit ja muun fyysisen kunnon kohottamisen.

Omaa kuntoaan hoitaa myös toimitusjohtaja Juha Kallantie. Yksi hänen intohimoistaan on golf. Golfia hän on harrastanut nyt yhdeksän vuotta ja hänen tasoituksensa on tällä hetkellä 6. Golfia hän pelaa kesäisin kaksi- kolme kertaa viikossa useammalla kentällä. - Ruuhikoski on minulle kotikenttä, mutta olen myös Muuramen ja Jyväsgolfin jäsen, kertoo Kallantie.

Golfia hän pitää erinomaisena kunnon kohottajana, samoin hyvänä yhteistyömuotona asiakkaiden ja maahantuojien kanssa.
- Pelaamme asiakkaiden kanssa golfia viikoittain ja olemme mukana muiden yhteistyökumppaneiden kanssa noin viidessä tapahtumassa kesän aikana. 
- Golfkentällä pystyy pelaamisen lisäksi myös tekemään bisnestä, sillä siellä ovat kaikki häiriötekijät poissa, miettii Kallantie. 
- Ja siellä myös näkee, millaisen ihmisen kanssa ollaan tekemisissä, hän lisää.

Nuoret lähellä sydäntä

Juha Kallantie on lähtöisin Seinäjoelta, siksi yhteistyö Ruuhikosken kanssa on hänelle luontevaa. Nuorten golfiin hän haluaa satsata ja siksi hän on kehitellyt yhdessä EPG:n kanssa tulevana lauantaina pelattavan Junnujen tuki Open kilpailun. Kilpailun avulla pyritään saamaan rahaa nuorten tukemiseen.
- Halusin kehittää kilpailun, jonka avulla nuorille mahdollistetaan ammattimaista valmennusta ja seuran tukea lajin harrastamisessa. Kaikista ei tule huippugolfareita, mutta kaikista voi tulla hyviä ihmisiä myös golfin avulla, pohtii Kallantie.
- Itselläni on 4- ja 7-vuotiaat tyttäret. Olen ohjannut myös heitä lajin pariin, sillä tämä laji opettaa nuorille sääntöjen mukaan elämistä sekä etikettiä. Lisäksi tämä on hyvä liikuntamuoto kaikille, kannustaa Kallantie.

Teksti ja kuvat: Terttu Karhumaa

PS. Junnujen tuki Open sponsored by Refrigo Oy pelataan la 28.6. Ilmoittaudu mukaan NexGolfin kautta tai soita caddiemaster, p. 06 423 4545


Takaisin uutisiin

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry