19.08.2016
Haastava kesä puutarhurille Ruuhikoskella

Kesä on parhaimmillaan ja Ruuhikoskella istutusalueilla nähdään monenlaisia ja monenvärisiä kukkia, pensaita ja puita. Näiden kaikkien pensaiden ja kukkien istuttaminen ja hoitaminen on tänä kesänä ollut erityisen vaativaa. Puutarhuri Miia Vaija on joutunut tekemään urakalla töitä, jotta kukat kasvavat ja kukkivat.
- Kukkien hengissäpito on ollut melkoinen haaste, sillä tänä kesänä jälleen säät ovat olleet oikullisia, kertoo Vaija. Alkukesä oli tosi kuivaa ja istutuksille piti viedä suuria määriä vettä, että istutukset saatiin kasvamaan. Sen jälkeen alkoivat rankat vesisateet, jotka hakkasivat kukkia reikäisiksi. Nyppimällä ne on saatu pidetyksi hengissä. Myös ruusut ovat olleet vaikeuksissa, sillä niissä on ollut paljon tauteja, kirvoja ja pistiäisiä, mutta onneksi olen saanut ne kukkimaan, huokaa Vaija.

Mukavaa työtä

Miia Vaijan työhön Ruuhikoskella kuuluu puutarhakasvien hoito, klubin ympäristön siistinä pitäminen, ajoittainen nurmikon leikkuu ja joskus myös muut työt kentällä. Istutusalueita Ruuhikoskella on lähinnä klubin ympäristössä, missä tälläkin hetkellä kukkien väriloisto ilahduttaa monen silmää.

Puutarhurin työ alkaa keväällä huhtikuun puolivälissä. Tuolloin leikataan puita ja pensaita, poistetaan vanhoja perennoja ja siistitään paikkoja kesää varten. Tämän lisäksi keväällä pitää miettiä, millaisia kesäkukkia tilataan.

- Keväällä soittelen puutarhoille ja kyselen, millaisia uutuuksia on tullut. Saan sieltä sähköpostiin kuvia, Katselen niitä ja päätän niiden ominaisuuksien ja värien mukaan, millaisia kukkia tilaan, kertoo Vaija.

Ruuhikoskella on pääsääntöisesti monivuotisia perennoja ja pensaita, mutta kesäkukkia tulee myös paljon, sillä pelkästään siltalaatikoita, missä on kesäkukkia, on peräti 26. Tämän lisäksi kesäkukkia tulee paljon myös maaistutuksiin ja tuijaruukkujen juurille.

Työstään Miia Vaija pitää paljon.
- Tämä on itsenäistä työtä ja pidän siitä, että saan itse tehdä kasvivalintoja ja päättää, miten teen omat työni. Lisäksi työkaverit ja pelaajat sekä esimiehet ovat mukavia.

miia&ruusut 
Miia Vaija on saanut ruusut kukkimaan, niiden taudeista huolimatta.

Tähtäin kasvien helppohoitoisuudessa

Kaikkien kasvien kanssa Vaija tähtää siihen, että ne olisivat helppohoitoisia. Siihen ei ole kuitenkaan vielä päästy, sillä alueella on paljon leikattavaa ja kitkettävää.

- Pyrin siihen, että kaikki näyttäisi hyvältä. Aina tosin on parannettavaa, mutta suurelta osin on kuitenkin onnistuttu saamaan ympäristö viihtyisän näköiseksi, miettii Vaija.

 tulisalviat
Kukkien väri valitaan tarkasti. Tässä kukkivat Tulisalviat.
 Vaikka alueen istutusten ja kukkien hoito on vaatinut tänä kesänä tarkkaa silmää ja paljon työtä, Miia toivoisi vielä lisää istutusalueita. Tosin hän huomauttaa tähän heti, että klubin alueella tila on kuitenkin rajallista istutuksille.

Miia seuraa työnsä ohessa myös pelaajia, jotka liikkuvat kentällä. Vaikka kaikki sujuu miltei aina normaalisti ja pelaajat huomioivat istutukset, aina ei näin käy.

- Toivoisin, että pelaajat eivät vetäisi kärryjään istutusten yli, näinkin on tapahtunut. Tilaa liikkumiseen on kentällä muutoinkin, miettii Vaija.

Kausiluontoinen työ

Puutarhurin työ on kausiluontoista. Kun syksy saa, myös työt loppuvat Ruuhikoskella. Miia on yrittänyt etsiä myös ympärivuotista työtä, mutta niiden saanti on vaikeaa. Siksi hän on talvikuukaudet kotona ja odottaa kevään tuloa. Vapaa-aikanaan Miia tonkii omaa puutarhaansa, ratsastaa jonkin verran ja potkunyrkkeilyn harrastaminen kiinnostaa jälleen. Talviaikaan hän myös lenkkeilee ahkerasti.

Golfissa Miialla on Green Gard suoritettuna, mutta innostusta pelaamiseen hän ei ole saanut. Tosin aina joskus asia välähtää mielessä.

- Katselen aina joskus pelaajia sillä silmällä, että josko sitä pitäisi vielä kokeilla. Minusta kuitenkin tuntuu siltä, että minulla ei riitä siihen kärsivällisyys. Minun kun pitäisi aina olla heti todella hyvä, naurahtaa Vaija.

TK


klubin ympäristö
Kauniit istutukset hivelevät silmää klubin ympäristössä.


Takaisin uutisiin

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry