07.09.2016
Ulkotyö innostaa kenttämestari Saajannetta

Golfkentällä liikkuvat näkevät usein kenttähenkilökuntaa pelatessaan. Monet henkilöt hoitavat ja kunnostavat Ruuhikosken kenttää kesän aikana. Yksi heistä on kenttämestari Jarmo Saajanne, jonka vastuulla on kentän kunto ja hoito. Mutta millainen mies on kyseessä?

Jarmo Saajanne on kotoisin Kajaanista ja hänen perheeseensä kuuluvat Sari vaimon lisäksi kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Kajaanissa hän on asunut koko elämänsä, ainoastaan opiskeluaikana hän vietti kolme vuotta Oulussa. Vuosien mittaan Saajanne on työskennellyt monissa eri ammateissa, mutta golf on ollut vahvasti mukana töissä.

- Työskentelin urakoiden valvojana TVL:lla, vastaavana mestarina ruoppaustöissä, kenttämestarina noin 20 vuotta. Lisäksi olen ollut vastaavana mestarina Golfin rakennustyömailla Katinkullassa, Aulangon Everstillä, Holiday Club Golf Saimaalla ja Pilkon Puistossa Joensuussa sekä työnjohtajana Kytäjä Golfilla ja maanrakennustutkimustöissä ympäri Kainuuta, luettelee Saajanne.

Golfiin hän tuli siis mukaan vuonna 1989, rakentaen Katinkullan golfkenttää. Ruuhikoskelle puolestaan Saajanne haki, kun paikka oli avoinna.

Mieluisaa työtä

Kenttämestarin työ on Saajanteelle mieluisaa. Hän pitää siitä, että työ on ulkotyötä ja siinä näkee kentänhoitotyöryhmän käden jäljet. Lisäksi hän pystyy vaikuttamaan omaan työhönsä ja kun yhteistyö kenttätoimikunnan kanssa toimii, työt hoituvat mukavasti. Jos kehitettävää löytyy, kentän toimitusjohtajan kanssa pystytään miettimään kehitettävät asiat yhdessä. Ikäviä puolia Saajanne ei juurikaan työstään löydä.

- No ehkä lyhyet kesälomat ovat niitä ikäviä asioita, tosin pitkät vapaat talvella korvaavat tämän puolen.

Haasteenaan tässä työssä Saajanne pitää kentän saamista hyvään kuntoon. Tänä vuonna niitä haasteita on ollut sään suhteen, mutta näissäkin olosuhteissa kentällä on pystynyt pelaamaan, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Saajanne näkeekin Ruuhikosken tilanteen viiden vuoden kuluttua hyvänä.

- Mielestäni tämä kenttä on tuolloin viiden parhaan kentän joukossa Suomessa.

Elämä on muutakin kuin golfia

Kesäaikaan Saajanne on viikot Etelä-Pohjanmaalla ja viikonloppuisin matka suuntautuu Kajaaniin. Siellä hän ennättää kotitöiden lisäksi myös harrastamaan juoksua, mökkeilyä ja hiihtoa. Mieluisimmat näistä harrastuksista ovat hänelle hiihto ja suunnistus.

 Saajanne työssään
Kenttämestari Jarmo Saajanne pitää työstään Ruuhikoskella.

TK


Takaisin uutisiin

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry