17.10.2018
Kentänhoidossa valmistaudutaan kauteen 2019

Kentänhoidon osalta syksyn töiden ajoittaminen riippuu täysin sääolosuhteista, ja sen vuoksi jokapäiväinen sään tarkkailu onkin tuttua touhua.

Valmistaudumme kauteen 2019 ilmastoimalla kaikki kentän alueet. Syksyllä greenien syväilmastointi tehdään 18 mm tapeilla 20 cm:n syvyyteen. Tämä toimenpide edistää sade- ja sulamisvesien painumista salaojakerrokseen syksyllä ja vähentää oleellisesti jään muodostumista.

Ilmastusten aikataulu muodostui pitkälti sääennusteiden perusteella. Viikolla 41 olemme ilmastoineet, kylväneet ja hiekoittaneet teealueet sekä etuviheriöt. Tulossa on vielä väylien ilmastointi viikolla 42 ja greenien ilmastus viikolla 43.

Sateet ja lämmin sää antavat oivalliset mahdollisuudet kasvitaudeille. Kasvitauteja vastaan suoritamme syksyn aikana erilaisia kasvinsuojelu(torjunta-aine) ruiskutuksia. Greenit ovat näissä ruiskutuksissa etusijalla.
Bunkkereihin olemme lisänneet hiekkaa ja niiden fiksaaminen jatkuu ensi keväänä.

Kasvia vahvistavat lannoitukset on jo suoritettu antamalla greeneille erilaisia hivenaineita.

Puuston poistaminen ja vesakkojen raivaaminen ovat syksyn, talven ja kevään ohjelmissa mukana. Puustoa poistetaan, koska lahonneita puita on rinnealueilla lähellä polkuja. Muutamia puita onkin kesän aikana kaatunut pahimmilla tuulilla. Puustoa poistamalla saamme myös auringon valoa ja ilman kiertoa nurmialueille edistämään kasvua sekä vähentämään kosteutta.

Jarmo Saajanne,
Kenttämestari


Takaisin uutisiin

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry