24.11.2018
Pitkän aikakauden päätös – Antti Peltoniemi jätti Golfliiton hallituksen


Antti Peltoniemen, 62, ensikosketus golfiin tuli lähes 40 vuotta sitten Amerikassa. Kipinä syttyi myöhemmin koti-Suomessa, ja johti lopulta Ruuhikosken kentän rakentamiseen. Etelä-Pohjanmaan Golf ry:n perustajajäsenenä hän luotsasi seuraa ensimmäisenä puheenjohtajana vuodet 1986–1993 ja toimi sen jälkeen johtokunnassa 2010-luvulle.

Golfliiton luottamustehtävissä Peltoniemi toimi vuodesta 1991, ensin liittovaltuustossa ja hallituksessa vuodesta 1998 eteenpäin. Puheenjohtajan nuijaa hän heilutti vuodet 2006–2014. Syyskokouksessa 24.11.2018 Golfliiton historian pitkäaikaisin luottamushenkilö jätti pestinsä.

Golfliitto antoi Antti Peltoniemelle tunnustuksen, jota hän ei osannut odottaa. Golfliiton kultaviiri on myönnetty 13 seuralle. Sitä ei ole koskaan luovutettu yksityishenkilölle ennen kuin nyt. Kultaisen ansiomerkin Antti Peltoniemi sai v. 2016 – nyt Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen kiitti sanoin ja kukin ja ojensi Antti Peltoniemelle kultaviirin nro 1.
(”Kultaviiri. Golfliitto myöntää seuralle, joka on täyttänyt 40 vuotta. Kultaviiri voidaan myöntää myös henkilölle, joka on saanut liiton kultaisen ansiomerkin ja joka on sen jälkeen toiminut erittäin ansiokkaasti golfurheilun hyväksi.”)

- Antti Peltoniemi on tehnyt uskomattoman uran luottamustehtävissä sekä Suomessa että ulkomailla, ja edistänyt Suomi Golfia merkittävästi. Hänen kokemuksensa ja verkostonsa ovat korvaamattomia. Kiitos Antti, Hartikainen kiteytti.

Antti Peltoniemi ja Hanna Hartikainen

Antti Peltoniemi, kultaviiri ja Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen Golfliiton syyskokouksessa Seinäjoella 24.11.2018. 

Kiitospuheessaan Antti Peltoniemi kertasi nopeasti merkittävät käänteet golfin hallintotehtävissä.
- Kiireisimpinä vuosina matkapäiviä kertyi vuodessa kaksi ja puoli kuukautta, Peltoniemi kuvasi.

Peltoniemi toimi kaksi olympiadia Suomen Olympiakomitean hallituksessa, ja kesäkuussa 2018 hänet palkittiin Olympiakomitean kultaisella ansiomerkillä.

Aikaa on kulunut golfin parissa paljon mutta Antti Peltoniemi vakuutti kohdanneensa monia merkittäviä päättäjiä, pelanneensa golfia työssään ja vielä enemmän vapaa-ajallaan.

Peltoniemellä on lisäksi pitkä lista kansainvälisiä luottamustehtäviä. Hänet valittiin EGA:n (Euroopan Golfliiton) puheenjohtajaksi vuonna 2011. EGA:n normaalikäytännön mukaan hänen toimikautensa kesti vuoteen 2013 asti. Valinnan myötä hänestä tuli ensimmäinen suomalainen Euroopan Golfliiton puheenjohtajistossa. Lisäksi hän vaikutti vuosia IGF:ssä (Kansainvälinen Golfliitto), ja vaikutti osaltaan golfin paluuseen olympialajiksi. Peltoniemi jatkaa IGF:n Administrative Committeen jäsenenä vielä vuoteen 2020 asti.

- I have done my time, Antti Peltoniemi päätti puheensa.

21 vuotta golfluottamusta kansallisesti ja kansainvälisesti, näkemystä ja vaikuttamista – Antti Peltoniemi, EPG, Ruuhikoski!
Koko Ruuhikosken golfyhteisö kiittää ja onnittelee kultaviiri-tunnustuksesta.


Takaisin uutisiin

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry