Emilia Väistö, Golfliiton talenttiryhmään valittu
EPG ry:ssä ja erityisesti junioritoiminnassa on tehty kovasti töitä viime vuosina lasten ja nuorten saamiseksi golfin harrastajiksi. On systemaattisesti panostettu juniorien ohjaukseen sekä valmennustoimintaan. Tehty työ näkyy hienoina onnistumisina niin kilpailuissa kuin myös mahdollisuutena päästä eteenpäin golfin harrastajana. Tästä hyvä esimerkki on seinäjokelainen Emilia Väistö, joka voitti viime vuonna BMW Golf Cup International naisten sarjan finaalin Master Golfissa. Hän osallistui myös viime syyskuussa Golfliiton valmennusohjelman talenttiryhmän valintaleirille Vierumäellä, jossa hän tuli valituksi vuosina 2004 - 2006 syntyneiden liittovalmennusryhmään. Ryhmässä on 13-vuotiaan Emilian lisäksi kaksi muuta tyttöä ja kaksitoista poikaa. Talenttiryhmäläiset ovat eteläisen Suomen golfseurojen kasvatteja lukuun ottamatta Emiliaa, joka on ainoa Tampereen pohjoispuolella sijaitsevan seuran edustaja.


Talenttiryhmässä harjoitusmäärät ja kilpaileminen lisääntyvät

- Vierumäellä pidetään kerran kuukaudessa talenttiryhmäläisten viikonloppuleiri, jossa harjoitellaan hyvin intensiivisesti. Muuten harjoittelen Ruuhikosken juniorivalmennuksessa. Kesällä on tarkoitus myös kilpailla enemmän ja osallistua yhteen kansainväliseen kilpailuun Vierumäellä kiertuekisojen lisäksi, kertoo Emilia

- Keväällä olin puolentoista viikon mittaisella talenttien harjoitusleirillä aurinkoisessa Costa Ballenassa Espanjassa. Kentät olivat hyvässä kunnossa. Haasteita pelaamiseen toivat todella hitaat greenit ja välillä kovaakin puhaltanut tuuli, joka teki lyömisestä erittäin vaikeaa, muistelee Emilia.


Monipuolinen urheiluharrastus tukee golfia

Urheilutaustainen Emilia suoritti greencardin yhdeksänvuotiaana, koska vanhemmatkin jo pelasivat golfia. Kilpailemisen hän aloitti seuraavana vuotena.

- Golfin lisäksi harrastan edelleenkin yleisurheilua ja jatkan pesäpallon pelaamista. Aikaisemmin olen pelannut myös jalkapalloa, mutta sen olen joutunut lopettamaan aikapulan vuoksi. Yleisurheilusta on ollut apua golfissa tarvittavaan liikelaajuuteen ja yleisurheilu on myös kehittänyt yleistä fysiikkaa. Pesäpallosta olen saanut lyöntivoimaa, analysoi Emilia.

 IMG_3364
Emilia Väistö valittiin mukaan Golfliiton valmennusohjelman talenttiryhmään.

Tulevana kesänä Emilia aikoo osallistua Lahden YAG:iin (kansainvälisen nuorisoyleisurheilun suurkisoihin), pesäpallon piirisarjapeleihin ja pesäpalloleirille golfaamisen lisäksi.


Tavoitteet tälle kesälle ja tulevaisuudessa

Tärkeimmäksi kehityskohteekseen Emilia nostaa lähipelin parantamisen. Paremman gripin hän oppi jo Espanjan harjoitusleirillä. Hän toivoo myös menestystä kesän Future Tourilta ja FJT Challenge Tourilta. Emilian tavoitteena on päästä alle 10 tasoituksen, jotta hän pääsisi mukaan yläkoululeiritykseen. Kysyttäessä, mikä on Emilian pidemmän ajan tavoite golfin osalta, niin vastaa selkeästi: ”Haaveenani on olla joskus Suomen paras naisgolfari”.

LL

 

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »