Golfin eteen tehty työ on tuonut mukanaan lukuisia elämyksiä
Golf vie mukanaan. Tämän ovat huomanneet monet, niin myös Esko Nummi, joka on ollut mukaa Etelä-Pohjanmaan Golfin toiminnassa miltei sen alkuajoista alkaen.

 

 - En ole perustajajäsen, sillä seurahan perustettiin keväällä 1986, mutta mukaan tulin perustamiskokouksen jälkeen melko nopeasti syksyllä 1986, muistelee Nummi.

Esko Nummi on toiminut seurassa niin puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä kuin kapteeninakin. Vielä tänä päivänäkin hän on mukana toiminnantarkastajana. Seuran alkuaikoja hän muistelee hymy suupielessä.

- Alkuvaiheessa pyrimme jokainen kehittämään omaa pelaamistamme entistä paremmaksi, mutta pian tuli eteen kenttähanke ja siinä vaiheessa lähdettiinkin kasvattamaan pelaajamääriä. Samalla pyrittiin jakamaan hallituksen tehtäviä jokaiselle.

Uusien pelaajien mukaan saamisessa tehtiin todella töitä. Golfia esiteltiin eri tilaisuuksissa, esimerkiksi pankeissa, yhdistyksissä ja kouluissa. Luentoja pidettiin monilla paikkakunnilla.

 Esko Nummi
Jälleen matkalle lähtö ja bägi vieläkin mukaan!

 


Green Gardiin tarvittiin todella osaamista

Koska Esko Nummi oli myös seuran kapteeni, hänelle valikoitui golfaajien koulutus ja Green Gardien hyväksyminen. Green Gardin saamiseksi oli tuolloin harjoiteltava kunnolla, eikä sen saaminen ollut kaikille helppoa, vaikkakin kortin saamiseksi ei tarvittu rahaa. Työtä ja harjoitusta tarvittiin senkin edestä.

- Kokeet olivat tarkkoja ja "reppujakin" jaettiin. Koulutukset olivat pidempiä, kuin nykyään, varsinkin teoria- ja sääntöpuolen osalta. Muistuupa mieleen eräs pitkä kurssi 1988-89 marraskuun lopulta huhtikuulle. Joka toinen viikonloppu pari tuntia teoriaa ja kaksi lyöntiharjoituksia. Olimme juuri Peltoniemen Antin kanssa suorittaneet golfin B-valmentajatutkinnon, ensimmäisen Suomessa, sillä olla varmuudella lähdimme vetämään 75 osallistujan porukkaa. Siitä sitten muodostui se ydinjoukko, joka mahdollisti Ruuhikosken rakentamisen, muistelee Nummi.


Kuka olisi uskonut

Seuran alkuvaiheessa innostus lajiin ja sen eteenpäin saamiseen oli kova. Tuolloin ei välttämättä ajateltu, miltä seura näyttää 30-vuoden kuluttua, mutta kentän osalta suuntaviivat olivat selviä:

- Kenttäprojekti oli kallis ja siitä niin yhtiössä kuin seurassakin toimivilla oli yhteinen näkemys. Ajateltiin, että siitä tehdään hyvä ja vasta mahdollisesti 50 vuoden kuluttua alkaa näkyä, millainen kenttä todellisuudessa tulee olemaan.

Esko Nummi lähti alun perin mukaan toimintaan ajatuksenaan oma menestys golfarina. Pelivuosia Nummelle onkin kertynyt melkoisesti ja hän on kiertänyt golfaamassa sadoilla eri kentillä.

- Asetin jossakin vaiheessa itselleni tavoitteen, että bongaan 300 eri kenttää. Tuo tavoite on jo viitisen vuotta sitten saavutettu. Nyt on pikkuhiljaa syntynyt mielessä jos ajatus, että enää ei välttämättä ole halua kuskata omia mailoja ympäri maailmaa, mutta kuka tietää. Kipinä elää yhä, toteaa Nummi, samalla kun hän pakkaa jälleen bägiä uutta matkaa varten.


Yhteenkuuluvuus pitää mukana

Monet golfarit, jotka olivat mukana toiminnassa jo 30 vuotta sitten, ovat yhä kentillä. He ovat sitoutuneet harrastukseen. Esko Nummi kannustaakin kaikkia seuran jäseniä huomioimaan myös toiset pelaajat.

- Jotta pelaajat haluavat olla mukana tässä toiminnassa, tarvitaan kentällä ja sen ympärillä viihtyisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Nykyään asiakas ja pelaaja pitää ottaa eri tavalla huomioon kuin 30 vuotta sitten. Golf antaa ja on antanut minulle todella paljon. Olen oppinut tuntemaan suuren määrän ihmisiä ja se yhteenkuuluvuus, mikä heidän kanssaan on ollut, on tuonut monta rikasta hetkeä elämään. Toivottavasti myös muut saavat kokea tämän, toivoo Nummi.

Esko Nummi Itävallan maisemissa
Esko Nummi on bongannut satoja golfkenttiä matkoillaan. Tässä Adamstal-kenttä Itävallassa vuonna 2005.

TK

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »