Hankala talvi aiheuttanut haasteita kentänhoitoon
Pitkittynyt talvi on tuonut omat hankaluutensa Ruuhikosken kentänhoitoon. Kulunut talvi on ollut poikkeuksellisen hankala etenkin greeneille, ja niiden toipumisen eteen on tehty paljon töitä. Kentällä on talven aikana ollut paksu jääpeite ja jäätä on rikottu greeneiltä kolme kertaa kolmen viikon välein.

- Aina kun on saatu jää rikottua kentältä, niin on tullut vesisateet ja sen jälkeen pakkaset, joka on tehnyt 5-10 sentin teräsjään greenien pintaan, kenttämestari Jarmo Saajanne kertoo.

Jäätä rikkomalla ruoho on saatu hengittämään. Greeneille on lisäksi ruiskutettu Superseekeriä, joka tekee ruoholle hengittävän kalvon ja estää tuulikuivumisen. Lisäksi se antaa vihreää väriä, jotta ruoho ottaisi auringonvalon paremmin talteen.

Talviset säät yllättivät myös huhtikuun viimeisellä viikolla.

- Kevät on ainakin kolme viikkoa myöhässä, harmittelee Saajanne.


Kentällä useita parannustöitä

Kentällä on tehty tulevaa kautta varten useita parannustöitä. Yksi niistä on joen ruoppaustyöt väylien 1 ja 2, sekä 1 ja 10 väliseltä alueelta. Joen reunoja siistitään, sekä poistetaan lietettä pohjasta. Kenttää on paranneltu myös poistamalla puustoa useista eri paikoista, mm. väylien 11, 13 ja 17 ympäristöstä, sekä harvennettu väylien 14 ja 15 väliltä. Näillä alueilla on tehty kantojen jyrsintä ja haketus.

Myös väylälle 16 on tulossa muutoksia, kun naisten lyöntipaikkaa suurennetaan ja siirretään pelisuunnassa vasemmalle. Työt alkavat 23. toukokuuta. Rangekin on saanut osakseen pieniä parannuksia, kun sinne on tehty kolme kohdistusviheriötä. Nurmi on saatu Wallsportin vanhasta tekonurmesta.

kuva1
Griineiltä on rikottu jäätä kolmeen kertaan, jotta ruoho on saatu hengittämään.

 


Uusia kalustohankintoja

Kentänhoidon kalustoa on uusittu kuluneen talven aikana. Yksi uusista koneista on hybridi greenileikkuri, jonka sähköisten moottorien ansiosta vähennetään öljyvuotojen riskiä greeneille. Muita kalustohankintoja on mm. uusi raffileikkuri, sekä kylvölaite, joka rikkoo greenin pinnan ja siten kylvää siemenet syvemmälle pinnan alle.

- Olemme saaneet myös uudet kastelujärjestelmän pumput, sekä tekniikan pumppujen ympärille. Edelliset pumput ovat olleet alkuperäisiä, ja pitkästä iästä johtuen toiminnaltaan epävarmoja, kertoo Saajanne.

kuva2
Kentällä on ollut käynnissä myös joen ruoppaustyöt.

HN

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »