Hyvässä seurassa golfkierroksella on aina hauskaa
Riikka Kuusisto ja Teresa Lindström on tänä kesänä nähty ja myös kuultu Ruuhikoskella ilahduttavan usein. Riikka tutustui golfiin miehensä Antin kautta, ja green card hänellä on jo muutaman vuoden takaa.

- Siirryin Ruuhikosken jäseneksi tänä vuonna ja olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin harjoituskierroksilla ja kisoissa. Ruuhikoskella naisgolfarit otetaan hyvin vastaan ja yhteisö on mukava ja kannustava, Riikka kertoo tyytyväisenä.

Teresa sai ensikosketuksen golfiin työporukan virkistyspäivässä Siilinjärven TarinaGolfissa ja innostui lajista.

- Tutustuin heti kauden alussa kivoihin pelikavereihin Kaisaan (Kuusisto) ja Riikkaan, joten se varmasti lisäsi intoa pelaamiseen. Minulla on vasta ensimmäinen kesä golfin parissa takana. Ruuhikoskella uudet pelaajat on otettu kivasti vastaan ja koen olevani heti ensimmäisen kesän jälkeen osa Ruuhikosken yhteisöä.

Riikka ja Teresa 7.10.2016
Riikka Kuusisto (vas.) ja Teresa Lindström naisten golfkauden päättäjäistunnelmissa lokakuussa.


Parasta kesässä: holari ja mukavia kisoja

- Tämän kesän kohokohta oli ehdottomasti elämäni ensimmäinen hole in one - Seinäjoen kaupungin mestaruuskisoissa 16.9. Fiilis oli uskomaton! Siitä päivästä ja hetkestä jäi ikuinen muisto, hehkuttaa Riikka aivan aiheesta.

- Kesällä kiersin aika paljon Ruuhikosken kenttää ja pelikavereina oli kyllä niin mukavia pelaajia, että välillä taisi pelaaminen mennä ennemminkin nauramiseksi ja hauskanpidoksi, kuin itse peliin keskittymiseksi. Toivottavasti emme aiheuttaneet liikaa häiriötä muille pelaajille, sillä emme varmaankaan olleet ihan hiljaisimpia. Pelillisesti paras golfkokemus oli naisten syysfinaali, jossa oli tunne, että pelaaminen oikeasti sujui hyvin koko kierroksen ja sen pystyi pelaamaan loppuun asti rennolla otteella, kelaa Teresa.


Mistä peliaika?

- Karsimalla menoja ja harrastuksia. Kesällä ei juurikaan ehdi harrastaa muuta liikuntaa golfin lisäksi. Myös lapsenhoitokuviot pitää järjestää niin, että toinen perheemme aikuisista on kotona 2-vuotiaan kanssa, kiteyttää Riikka.

- Toki golf vie aikaa, mutta kyllä sitä saa järjestettyä kiinnostaville asioille, ja ajan voisi käyttää paljon huonomminkin, pohtii Teresa.


Mikä golfissa vetää puoleensa?

- Golf on todella koukuttava laji. Lajissa on uutta opittavaa koko ajan eikä koskaan tule valmiiksi. Myös kehitys näkyy tuloksissa ja antaa lisää motivaatiota palata kentälle kerta toisensa jälkeen. Ulkoliikuntaihmiselle golf on juuri sopiva laji ja hyvässä seurassa neljän tunnin kierros menee yhdessä hujauksessa, puntaroi Riikka Kuusisto.

- Golfissa on paljon hyviä puolia. Mikäs sen parempaa, kun kauniilla aurinkoisella säällä kiertää kenttää mukavassa seurassa. Jos vielä peli sujuu edes jokseenkin onnistuneesti, niin kierroksen jälkeen saa mennä hyvällä fiiliksellä kotiin. Lisäksi golf näyttäisi olevan laji, joka antaa melkoisen paljon haasteita, mutta onneksi myös onnistumisen tunteita. Golfissa myös oman osaamisen/onnistumisen palautteen näkee joka väylän jälkeen ja peli palauttaa pelaajan maan pinnalle hyvänkin väylän jälkeen välillä melko ripeästi. Parasta kuitenkin on, että golf on sosiaalinen laji ja siinä on saanut tutustua uusiin mukaviin ihmisiin, kuvailee vasuri Teresa Lindström.


Katse eteenpäin

Naisten pelikauden päättäjäisissä lokakuussa nuoret naiset jo suunnittelivat tulevaa kautta.

- Olen päättänyt käydä useammin rangella ja treenata erityisesti väylälyöntejä, Riikka suunnittelee.

- Toivon, että saan varmuutta lyönteihin ja kyllähän tavoitteena olisi myös saada tasoitusta vähän pienemmäksi, kertoo Teresa.

Anna-Kaisa Koitto

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »