Jännitys ja kaveriseura innostavat golfissa
Tänä kesänä Ruuhikoskella on golfareita opastamassa kaksi prota, Tuovi Joensuu ja Mika Sormunen. Prot ovat jakaneet työnsä ja kurssinsa yhdessä ja tätä kautta toivotaan saatavan Ruuhikoskelle entistä enemmän golfareita ja entistä parempia pelaajia.
Tuovi Joensuu on alajärveläinen liikunnanohjaaja, Pga Assistant Pro, hyvinvointivalmentaja ja henkinen valmentaja. Mika Sormunen on myös koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja golfin ammattivalmentaja. Molemmat prot tuntevat Ruuhikosken kentän entuudestaan ja ensivaikutelmat olivat myönteiset.

- Ensimmäisen kerran kävin Ruuhikoskella ollessani opiskelemassa ammattivalmentajaksi Kuortaneen Urheiluopistolla, muistelee Sormunen. Muistikuvat ovat hatarat, sillä kävimme pelaamassa 9 reikää illan jo pimetessä. Klubitalolla en muistaakseni käynyt ollenkaan. Seuraavan kerran kävin pelaamassa seuraottelua Botnia Golfin riveissä Ruuhikoskella 2013. Takaysi oli minulle uusi kokemus ja olinkin positiivisesti yllättynyt huomatessani kentän monipuolisuuden sekä korkeuserot, pohtii Sormunen.
Tuovi Joensuun muistoissa ensimmäisellä kerralla Ruuhikoski näyttäytyi haastavana.

- Upeassa kunnossa oleva kenttä, kaunis kesäpäivä, huippu fiilis ja kentän haasteet jäivät ensimmäiseltä kerralta mieleen.
Positiiviset mielikuvat ovat vain vahvistuneet sen jälkeen, kun prot ovat tulleet opettamaan golfareita.

- Nyt kun olen päässyt tutustumaan Ruuhikoskeen hieman enemmän, ovat positiiviset mielikuvat vain vahvistuneet. Uusittu klubitalo on viihtyisä ja kenttä on ollut joka kerta paremmassa kunnossa kuin edellisellä, painottaa Sormunen.

- Kentän haasteet ovat kyllä kasvaneet, mutta edelleen hyvässä kunnossa oleva kenttä innostaa, kuittaa Joensuu. 

 IMG-20150516-WA0016

 Tuovin opastuksella lyöntiasentokin löytyy.

 IMG-20150519-WA0002

 Juniorit seuraavat silmä tarkkana Mikan puttauksen opetusta.

 


 Lajin haastavuus ja pelin tuoma jännitys kiehtovat


Kaikilla golfia harrastavilla on omat syynsä lajin harrastamiseen. Myös molemmat prot ovat miettineet, miksi golf kiehtoo.
Mika Sormusella on useampia syitä golfin pelaamiseen ja opettamiseen.

- Nuorempana minua viehätti golfissa eniten kilpailullisuus sekä lajin haastavuus. Olin erittäin kova harjoittelemaan ja minua ajoi kova intohimo tulla huippupelaajaksi. Kun en päässyt tavoitteeseeni ja aloitin opiskelut Vierumäellä liikunnanohjaajaksi, kilpailullisuus painui enemmän taka-alalle ja opettaminen alkoi kiinnostamaan enemmän, kertoo Sormunen.

- Myös opetuksessa lajin haastavuus kiehtoo, koska kaikki ihmiset ovat yksilöllisiä oppimistapoineen sekä fyysisine ominaisuuksineen. Olenkin pyrkinyt omassa opetuksessani ottamaan nämä seikat erityisen tarkasti huomioon. Oman pelaamisen kannalta nykyisin sosiaalisuus ja liikunnallisuus ovat tärkeimmät arvot, pohtii Sormunen.
Myös Tuovi Joensuuta kiinnostaa golf monessa mielessä.

- Golfissa on parasta liikkuminen luonnossa, kavereiden kanssa olo, aurinko, onnistumiset ja pelin tuoma jännitys.

Kiireinen ja innostava kesä tulossa

Tulevasta kesästä molemmat prot odottavat sekä omaa pelaamistaan kentällä, että opetuksesta saatavia kiireitä ja haasteita.

- Opetuksista odotan golfista innostumista, nautintoa, oppimista ja uuden harrastuksen löytymisen fiiliksiä, miettii Joensuu.
Mika Sormunen puolestaan toivoo kiireistä kesää.

- Tuleva kesä tulee olemaan toivottavasti äärimmäisen kiireinen. Se tietää silloin että opetettavia on riittänyt läpi kesän. Kiireitä aiheuttaa automaattisesti myös tuplaroolini sekä Ruuhikosken että Botnia Golfin pro:na toimiminen.

- Oma pelaaminen tulee todennäköisesti edellä mainituista syistä johtuen olemaan hyvin vähäistä. Olenkin päättänyt yrittää nauttia jokaisesta mahdollisuudesta päästä itsekin hieman pelaamaan täysin rinnoin. Kyseessä on kuitenkin vain peli ja ajanviete joka ei saisi aiheuttaa stressiä vaan monipuolista nautintoa, hymyilee Sormunen.

 

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »