Junioreihin satsaaminen kannattaa
Etelä-Pohjanmaan Golfin junioritoimintaa on vireytetty tämän vuoden aikana ja sitä aiotaan tehostaa myös tulevalla kaudella. Vuoden 2015 tulokset kertovat, että junioreiden kehitys on mennyt huimasti eteenpäin.

Kesän aikana muun muassa Arttu Rutanen golfasi ykköseksi juniorien pohjoisen alueen aluetourilla. Harri Peltoniemi voitti kiertueen viimeisen osakilpailun Torniossa ja sijoittui yhteispisteissä viidenneksi. Myös alle 15-vuotiaiden sarjoissa tuli menestystä, sillä pohjoisen alueen Tsemppitourilla kokonaiskilpailun voitti Eeli Kujanpää ja Arttu Mansikkaviita oli kolmas. Tyttöjen puolella pohjoisen alueen Tsemppitourin paras oli 12-vuotias Helmiina Rutanen.

Myös nuorten harrastetoiminta on huomioitu seurassa, sillä Ecosto junnutourin kilpailu kehitettiin ymmärtämään nuorimpien harrastepelaajien tasoa Par3-kentällä. Tuloksien kehitystä seurattuaan voidaan todeta että uusia juniori pelaajia tullaan näkemään Ruuhikosken kentällä ensi kesänä.

- Ensi vuonna on tavoitteena saada uusi junnutour Ruuhikosken lähellä olevien kenttien kanssa, josta on oltu yhteyksissä Vaasan Golfin kanssa. Alueellisilla kilpailuilla juniorit saavat kokemusta muista kentistä joka alentaa osallistumiskynnystä Golfliiton kilpailuihin ja tavoitteena on saada Tsemppitourille lisää kilpailijoita, kertoo juniori- ja valmennustoimikunnan puheenjohtaja Mika Tervala.

Tervala ei peittele tyytyväisyyttään nuorten eteenpäinmenoon.

- Nämä voitot ja kilpailut kertovat siitä, että juniorimme ovat kehittyneet hyvin valmennuksessa ja heiltä voi odottaa hyviä tuloksia myös tulevina vuosina. Tämän on myös seuran johto havainnut ja nyt junioreita pyritään myös tukemaan ja kannustamaan valmennuksessa.


Uuden kauden harjoitukset jo käynnissä

Junioreiden talviharjoittelu on jo aloitettu Mika Sormusen johdolla Ingolfissa marraskuussa. Ryhmät on nimetty ja jaettu tason mukaan. Niitä voi katsoa junioreiden sivuilta. Fysiikka- ja koordinaatioharjoittelu on lauantaisin Pruukin yhtenäiskoululla Mika Sormusen vetämänä.

- Fysiikkatestit otettiin mukaan ohjelmaan junioreille kaksi kertaa kaudessa. Testit järjestetään syksyllä ja keväällä ja niillä mitataan talviharjoittelun kehitystä, kertoo Tervala. Fysiikka harjoittelun on katsottu olevan tärkeä kehitettävä osa-alue golfissa, jotta pystytään lyömään pidemmälle ja jaksetaan palata monta päivää peräkkäin.

Tulevalla kaudella pyritään saamaan golf myös houkuttelevaksi nuorille. Uusia pelaajia pyritään saamaan mukaan koulugolfin ja Koivupuisto juniorigolfin kautta.

- Koulujen golfkerhojen pitämiseen tulemme saamaan ensi vuonna ohjeistuksen golfliitolta ja olemme tukemassa golfkerhoja lähialueen kouluissa mahdollisuuksien mukaan, iloitsee Tervala. Hyllykallion ala-asteella järjestettiin ensimmäinen golfkerho syksyllä ja se jatkuu tammikuussa. Kerhoon on mahdollisuus osallistua kaikista Seinäjoen alakouluista.


Uusia seurajohtajia ja uusia harjoitusryhmiä

Seura on saanut kaksi uutta seuraohjaajaa, Pasi Laasalan ja Petri Vainion, jotka ovat tärkeä voimavara uusien ryhmien aloittamisessa. Harraste- ja kilparyhmien lisäksi on aloitettu uusi Starttiryhmä 6-12 vuotiaille. Ryhmässä harjoitellaan kerran viikossa keskittyen myös lajitekniikkaan ja ennen kaikkea oman kehon tuntemiseen erilaisten tasapaino-, koordinaatio- ja muiden vastaavien harjoitteiden avulla.

- Tässä pyritään kokonaisvaltaiseen motorisen kehittymiseen. Matalan kynnyksen aloitus on otettu huomioon, koska juniori tarvitsee vain sisäliikuntavaatteet ja harjoituksissa käytetään seuran välineitä. Keväällä aloitamme liikuntaleikkikoulun Pikkutiikerit 4-6 vuotiaille jossa harjoitellaan perusliikuntataitoja liikkuen ja leikkien. Tähän ryhmään lapsi osallistuu oman vanhemman kanssa, iloitsee Tervala.

Junioreiden kesäleiri

Kesäleiri kokosi suuren joukon EPG:n junioreita golfoppiin.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »