Junioreilla onnistunut kesä
Ruuhikoskigolfin junioreille kulunut kausi oli onnistunut ja kärkisijoja saavutettiin Alue- ja Tsemppitourilla lähes kaikissa sarjoissa. Pohjoisen alueen Aluetourilla kokonaisrankingin ykkössijan vei Arttu Rutanen ja viidentenä oli Harri Peltoniemi. Myös Tsemppitourin pohjoisen alueen kokonaiskilpailussa EPG saavutti kärkisijoja Eeli Kujanpään ollessa ensimmäinen ja Arttu Mansikkaviidan kolmas. Ykkössija tuli myös Tsemppitourin tytöt 12-sarjasta Helmiina Rutasen voittaessa kokonaisrankingin.


Tavoitteena aina vaan parempi junioritoiminta

Ruuhikoskella lajin tunnettavuuden eteen on uurastettu monta vuotta koulugolfin kautta ja junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Tervala onkin tyytyväinen sen tuottamiin tuloksiin. Harrastajamäärä on ollut kasvussa ja erityisesti ilmaiset harjoitusryhmät ovat olleet suosittuja. Myös edustuspelaajien määrä on kasvanut ja kaikilla sarjatasoilla on saavutettu loistavia tuloksia. Vaikka tänä vuonna on menty eteenpäin, myös jatkossa junioritoimintaa halutaan parantaa.

- Pyrimme saavuttamaan juniorigolfiin golfliiton laatumerkkin ja toimintaa viedäänkin eteenpäin jatkuvasti. Junioreille on haettu muun muassa uutta toimintaa lähipelitestin, kesäleirin ja erilaisten kilpailumuotojen kautta, kertoo Mika Tervala.

Harjoittelussa pyritään monipuolisuuteen ja tärkeässä roolissa ovat tietenkin valmentajat. Tervalan mukaan tilanne niin valmentajien kuin harjoitusolosuhteidenkin kannalta on Ruuhikoskella loistava.

- Pystymme tarjoamaan laaja-alaista valmennusta lajitekniikasta mentaalivalmennukseen. Harjoitteluolosuhteet tukevat valmennusta ja myös talvisin on mahdollisuus monipuoliseen harjoitteluun koulun salin, Ingolfin ja Wallsportin myötä, selittää Tervala.

Mikä sitten saa juniorit innostumaan golfista? Tervalan mukaan tärkeässä roolissa ovat kaverit, joilla on samanlaisia tavoitteita. Yhteiset päämäärät lisäävät motivaatiota harjoitteluun, oli sitten kyse harrastaja- tai kilpapelaajista.

- Seurassamme on junioreita, jotka haluavat harrastaa ja pelata ilman kilpailemista, kun taas toisilla tähtäimenä on ammattilaisuus, kertoo Tervala.


Tähtäimessä nuorten maajoukkue

Jesse Rutanen on pelannut golfia noin yksitoista vuotta ja innostus ei ota laantuakseen. Jesse kertoo harjoittelevansa lähes joka päivä.

- Kulunut kausi on mennyt paljon odotettua heikommin, vaikka talvella lyönti tuntui todella hyvältä ja helpolta. Muutamia hyviä kerroksia kuitenkin on onneksi tullut, kertoo Rutanen.

Parhaimmiksi tuloksikseen hän nimeää Finnair Junior Tour-karsinnan voiton ja muutamat hyvät sijoitukset FJT-kiertueella. Lyhyen tähtäimen tavoitteena Jesse haluaisi löytää tasaisuuden peliin, ja sitä kautta nousta oman ikäistensä kärkeen. Toiveena olisi päästä nuorten maajoukkueeseen. Ruuhikoski on hänen mielestään hyvä kenttä harjoitteluun, sillä se on haastava ja monipuolinen.

- Ruuhikoskea ei kyllästy kiertämään, ja vaikka parantamisen kohteita vielä löytyy jonkin verran, on kenttää viety viime vuosina oikeaan suuntaan.


Lisää kuria harjoitteluun

Neljätoistavuotiaan Eeli Kujanpään kausi on sujunut mallikkaasti. Hän pelasi Tsemppitourin pohjoisen alueen kiertueella ja sijoittui neljä kertaa toiseksi. Pisteitä kertyi sen verran, että Eeli voitti kiertueen kokonaisrankingin.

- Paras saavutukseni on se rankingvoitto, sekä lyöntiennätykseni 77 lyöntiä, Eeli Kujanpää kertoo.

Hän on pelannut golfia vasta neljä kesää ja harjoittelee ahkerasti joka päivä. Tavoite hänellä on selkeä; päästä lähelle ammattilaisuutta.
Ruuhikosken kenttää Eeli pitää sopivan haasteellisena, ja kehuu valmennuksen ja junioriharjoittelun tasoa. Jos harjoittelussa pitäisi parantaa jotain, niin Eelin mielestä kuri voisi olla hieman tiukempi.

IMG_3032.JPG
Eeli Kujanpäällä on bunkkerilyönti hallussa.

Tervalan ja junioreiden mielipiteet kokosi Henna Niemi.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »