Kapteeni
Kari Rytkonen
040-7013939
kari.rytkonen@live.com

DSCN0244.JPG

Ladykapteeni
Rea Tokkari
044-3637429
rea.tokkari@seinajoki.fi

bmwrea

Seniorikapteeni
Tapio Räsänen
044-2519261

tapsa

Juniorikapteeni
Eeli Kujanpää
050-5995616

 Eeli Kujanpää

 

Paikallissääntömuutoksia 2017


Golfin sääntöihin on tulossa isoja muutoksia. Tänä kesänäkin uudistuu paikallissääntöjä ja suuret sääntöuudistukset astuvat voimaan 2 vuoden kuluttua. Tällä hetkellä on olemassa vain ehdotuksia mitkä säännöt poistuvat ja mitä muutetaan. Isoja muutoksia on kuitenkin luvassa, kun R&A julkaisee uuden sääntökirjan vuotta normaalia aiemmin eli jo vuonna 2019. Pyrkimyksenä on nykyisten sääntöjen yksinkertaistaminen ja jopa sääntöjen vähentäminen (34:sta 24:ään).

Viime vuonna golfliitto poisti yleiset paikallissäännöt ja R&A päätti poikkeuksellisesta uudesta paikallissäännöstä Dustin Johnsonin, US Openissa, tapahtuman seurauksena. Tämän takia myös Ruuhikosken paikallissäännöt muuttuvat merkittävästi. Turhia (jotka sisältyvät nykyään golf sääntöihin) paikallissääntöjä poistuu ja osa entistä yleisistä (Golfliiton poistamista) paikallissäännöistä otetaan mukaan käyttöön Ruuhikoskella. Lisäksi myös uusi R&A:n paikallissääntö tulee mukaan.

Viime vuonna voimassa olevia Ruuhikosken paikallissääntöjä poistetaan nyt yhteensä 3:
1. Kentällä olevat ladot ja haketut alueet eivät ole enää kentän oleellisia osia. Ladoista saa vapautua jatkossa golfsääntöjen mukaisesti (kiinteä haitta). Haketutuilla alueilla toimitaan golf sääntöjen mukaisesti, kuten ennenkin eli palloa pelataan paikaltaan ja pelaaja saa siirtää yksittäisiä hakepaloja; niin paljon kuin haluaa.
2. Väylien 8 ja 16 viheriölle johtavat portaat ja suojeltavat (tuetut) puut ovat kiinteitä haittoja. Sääntö poistuu mutta pelaaja saa vapautuksen portaista golf sääntöjen mukaisesti (kiinteä haitta). Tuettuja puita ei ruuhikoskella enää ole.
3. Väylä 16 omaan alastulojälkeensä pallon saa nostaa ja pudottaa rangaistuksetta. Sääntö poistuu ja sen korvaa uusi paikallissääntö: Maahan painunut pallo.

Uusia Ruuhikosken paikallissääntöjä tulee 4:
1. Irtokivet hiekkaesteissä ovat liikuteltavia haittoja.
2. Pallon ollessa pelialueella (ei siis esim esteessä), paikallissääntö kiinteät (esim kastelulaitteen kannet) haitat lähellä viheriötä on voimassa.
3. Maahan painunut pallo – Paikallissääntö laajennetaan koskemaan koko pelialuetta (ei siis esim esteitä)
4. Pallon liikuttaminen viheriöllä vahingossa. (Tämä R&A uusi paikallissääntö on voimassa seuraavat 3 vuotta ja poistuu vuonna 2020, kun uudet golf säännöt ilmestyvät.)
Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta, jos vahingossa palloa tai merkkinappia liikutetaan.
Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen.

Ruuhikosken kenttäkohtaiset paikallissäännöt löytyvät seuran sivuilta: kenttä/paikallissäännöt.

 

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry