Kentällänne on hieno pelata
 

Tänä kesänä Ruuhikosken kenttä on saanut paljon positiivista palautetta pelaajilta. Enää ei muistella muutaman vuoden takaista kenttää, vaan miltei yksimielisesti pelaajat ovat nauttineet pelaamisesta hyvin hoidetulla kentällä. Suuri kiitos tästä kuuluu kenttähenkilökunnalle, joita on ollut työssä 13, sekä puutarhurille, joka on työskennellyt klubin ympäristössä. Yksi heistä on kenttämestari Jarmo Saajanne, jonka johdolla töitä on tehty.

- Tänä vuonna olemme saaneet koneistukseen lisää uuden harjakoneen ja greenijyrän. Nämä koneet ovat edesauttaneet monissa hoitotöissä, aloittaa Saajanne. Se, että kenttä on saatu hyvään kuntoon, on mahdollista, koska hoitotyöt tätä kautta ajatelleen aloitettiin ajoissa.

- Kausi alkoi kentällä helmikuussa, jolloin lumen ollessa maassa tutkimme toimitusjohtajan kanssa greenien jäätilannetta. Jäätä olikin muutaman senttimetrin verran, mutta kun jään rikkoi,haju oli terve, joten syytä huoleen ei ollut. Viikoittaiset tarkastukset greeneillä jatkuivat kunnes jään alta alkoi tulla voimakas tuoksu. Lumen poistaminen sekä jään rikkominen ja hiekoitus olivat välttämättömiä toimenpiteitä. Nämä toimenpiteet antoivat hyvän alun kaudelle, vaikka greeneillämme oli myös jonkin verran talvituhoja, muistelee Saajanne.

Talvituhoja on pystytty korjaamaan ja tänä vuonna greenien hyvän kunnon pohjana ovat aikaisempaan vuoteen verrattuna niin sanotut tuplaharjaukset.

- Teimme tuplaharjaukset uudella harjallamme, joka harjaa hiekan aivan ruohon juureen saakka. Jyrää olemme käyttäneet lähes viikoittain. Mestaruusviikolla jyräsimme keskiviikosta sunnuntaihin joka päivä. Jyrä tasoittaa greenejämme sekä nopeuttaa puttaamista. Jyrääminen ilmastoinnin jälkeen mahdollistaa lähes normaalin puttaamisen, pohtii Saajanne.


 Uusi huoltotie ja bunkkerit kuntoon

Tänä kesänä autojen paikoitusalueen reunalla on näkynyt monia kasoja hiekkaa. Ne ovat olleet merkki siitä, että muun muassa bunkkeriremontteja on tehty.

- Bunkkeriremontti on sujunut erittäin sutjakkaasti ja Leinon Asko koneineen on toiminut erittäin tehokkaasti ja huomaamattomasti kentällä. Minun korviini ole kantautunut mitään negatiivistä remontista, huokaa Saajanne. Myös muita parannuksia on saatu tehdyksi kesän aikana.

- Muutamia syviä ojia on laitettu umpeen 3,4 ja 8 väylien laidassa. Suurin kentänhoitoa parantava toimi on 13- 16 greenien väliin tuleva huoltotie sekä alueen kuvatus. Tähän asti olemme kulkeneet koneilla 13:ta greenin ympäriltä, joka on myös näkynyt kulutuksena greenin ympäristössä. 15- greenin ympäristö on myös saanut uuden ilmeen. Takavasen bunkkeri on nyt ruohobunkkeri ja greenin vasenta laitaa on muotoiltu siten että kuluminen sekä pelaajien kulkeminen helpottuu.

Samalla voidaan todeta, että bunkkeriremontti on sujunut yli odotusten. Suunnitelmana oli tehdä remontti kahden vuoden aikana. Työt sujuivat kuitenkin niin nopeasti, että remontti on jo valmistunut hyvissä ajoin ennen kuluvan kauden loppua.

 kuva1
Ruuhikosken kenttä on ollut tänä vuonna hyvässä kunnossa. Kuva: Tomi Natri.

Tulevan kauden valmistelut jo vauhdissa

Syyskuu on menossa ja kentällä on aloitettu tulevan kauden valmistelut. Ne ovat alkaneet viikolla 35.

- Olemme tapittaneet, elikkä tehneet 8mm paksut ja 17,5 cm syvät reiät greeneille. Reijityksen jälkeen viiltoilmastimme viheriöt, kylvimme ne, hiekoitimme, harjasimme ja jyräsimme greenit. Kylvimme greenit rönsyröllillä. Kylvön tarkoitus on varmistaa kasvu tulevana kautena sekä lisätä röllin osuutta greeneillä, valottaa Saajanne.

Kenttämestari itse on tyytyväinen kentän kuntoon ja siihen, että se on saanut kannustavaa ja positiivista palautetta pelaajilta.

- Olen saanut pelaajilta myös hyviä kehittämisideoita, joita olemme pyrkineet toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan, kuittaa Saajanne.

kuva2
Kuva: Tomi Natri.

 

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »