Kentän hoitotyöt täydessä vauhdissa
Ruuhikosken kenttä sai viime kesänä jo käyttäjiltään hyviä arvosanoja. Kentän kunto oli parantunut ja myös greeneillä on edellisvuotta parempi putata.  Myös tulevalle kaudelle kenttä pyritään saamaan hyvään kuntoon ja se on edellyttänyt jo nyt hoitotöitä.

Uuden kenttämestari Jarmo Saajanteen mukaan kenttää ja sen kuntoa seurataan jatkuvasti ja siellä tehdään niitä töitä, mitä kenttä vaatii.

- Helmikuussa aloitimme toimitusjohtajan kanssa viikottaiset kenttäkierrokset greeneillä. Haurasta jäätä greeneillä oli vaihtelevasti 0,5 cm:tä 3 cm:iin, lunta 10cm – 45 cm:iin, valottaa Saajanne.

- Lumitilanne väheni viikoittain ja samalla vettä suli jään pintaan ja jää tuli kovemmaksi. Ensimmäisillä kerroilla greeneillä ei ollut hajua, mutta helmikuun lopun  tarkastuksessa jään alla oli hienoista ns. käymisen hajua, johon reagoimme auraamalla lumet pois jään pinnalta. Lumen poiston jälkeen rei´itimme jään ja heitimme kevyen kerroksen hiekkaa jään pinnalle. Reiät mahdollistavat ruohon hengittämisen ja hiekan tarkoituksena on sulattaa jää.

Myös maaliskuussa hoitotyöt jatkuivat, sillä greenit tutkittiin ja nähtiin, että joillakin greeneillä ei ollut jäätä ollenkaan, ainoastaan 7 greenillä.

 - Tämän hetkinen tilanne greeneillä on hyvä. Greenien nurmipinta on kunnossa ja viheriömme ovat paljaita. Osa varjoisista väylistä on vielä lumipeitteen alla.  Kevään aikana tärkeimmät toimenpiteet ovat kuivumisen sekä tautien ehkäiseminen, kertoo Saajanne.

Ruuhikoski ja traktori

Tässä rei’itetään jäätä, jolla mahdollistetaan ruohon hengittäminen ilmaraoilla.

Ruuhikoski greenit

Tältä greenit näyttivät maaliskuussa.


Bunkkeriremontti ja greenien hoito kehityskohteina

Kesällä on tulossa kentälle myös parannuksia, mm kesäkuussa alkavan bunkkeriremontin jälkeen bunkkereista on parempi lyödä, sillä remontin aikana bunkkerihiekka vaihdetaan ja uusitaan bunkkereiden.

- Bunkkeriremontti on tarkoitus suorittaa väylä kerrallaan valmiiksi. Vanha bunkkerihiekka käytetään muutamien teealueiden laajentamiseen. Kentän erityisiä kehityskohteita ovat greenit ja niiden ympäristöt, joihin paneudumme erityisesti keväällä. Raivauksia on syksyn aikana suoritettu väylien väli- ja sivualueilla ja niiden siistimiseen tarvitsemme talkooryhmiä kevään aikana, toteaa Saajanne.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »