Kenttä paranee ja paranee
Ruuhikosken kenttä sai viime kesänä paljon hyvää palautetta pelattavuudestaan. Tälle kesälle kenttä pyritään saamaan entistä parempaan kuntoon. Töitä tulevan kesän hyväksi tehtiin jo viime syksynä, kertoo kenttämestari Jarmo Saajanne.

- Syksyllä valmistauduimme kauteen 2016 syväilmastoimalla greenit ja väylät 20 cm:n syvyyteen. Ilmastoinnin päätarkoituksena on estää pinnan tiivistyminen ja näin pidämme juurilla hyvän elintilan. Ilmastuksessa myös veden läpäisykyky paranee ja viheralueiden kuivuminen nopeutuu. Läpäisykyvyn paraneminen auttaa myös ravinteiden pääsemistä pinnan alle juuriin. Ruoho tarvitsee myös happea, joten hyvin ilmastoidun viheriön hapen saanti on taattu.
- Syksyllä alkoi myös metsäalueiden siistiminen ja harventaminen seitsemännen teen oikeasta reunasta sekä 13-16 väylien välimetsästä. Keväällä työt jatkuivat kahdennentoista ja kolmannentoista väylien ja klubin vieressä. Näin ilmavuus sekä valon saanti paranevat ja kenttä kuivuu sekä saa valoa paremmin, kertaa Saajanne.


Hiekkasiiloista kuivaa hiekkaa greeneille

Ruuhikosken kentälle on saatu myös hiekkasiiloja. Ne sijaitsevat huoltohallin ja rangen vieressä. Hiekkasiilojen avulla nopeutetaan greenien hiekoitusta.

- Hiekkasiiloista saamme kuivaa ja puhdasta hiekkaa verrattuna aiemmin maakosteaan hiekkaan. Siilohiekka nopeuttaa greenien hiekoitusta työtehtävänä sekä kuivalla hiekalla nopeutamme greenien pelikuntoon saattamista. Samalla hiekan hävikki vähenee ja entiset hiekkaröykkiöt saadaan maisemoitua miellyttäviksi, valaisee Saajanne.
Kentän hoitoon saadaan myös uusi väyläleikkuri, joka saapuu keväällä kentälle. Lisäksi huoltohallille saadaan hallinosturi, joka helpottaa koneiden teräyksiköiden säätöä ja koneiden huoltoa.


 

 

Siltoja uusitaan

Näin keväällä kentällä kunnostetaan myös siltoja, ennen kuin golfarit pääsevät kentälle. Kentällä nimittäin uusitaan kolmannella ja yhdeksännellä väylällä olevat sillat, koska niiden kunto on heikohko.

- Siltojen perusrunko tehdään puhelinpylväistä ja kansi paksummasta lankusta. Sillat tehdään myös palvelemaan kentänhoitokoneita, joten entiset kaarimuodot häviävät.

Myös linnut saavat kentälle omat pesäkolonsa, sillä kentälle sijoitetaan 100 linnunpönttöä. Pöntöt sijoitetaan osittain väylien reunoille auttamaan myös pelaajia hahmottamaan pallojen alastulopaikkoja.

 IMG_0879.JPG
Seniorit nikkaroivat linnuille pönttöjä Ruuhikoskelle.

 


Jäätilanne seurannassa

Jäätilannetta kentällä on seurattu viikoittain tarkasti, jotta se ei aiheuttaisi vahinkoja.

- Jäätä on ollut muutamien greenien pinnassa. Jään ollessa teräsjäätä ja kun haju on alkanut olla pahanlainen, olemme auranneet lumen pois. Jään pintaa on ruiskutettu Greenstimmiä joka haurastuttaa jäätä. Nämä toimipiteet ovat auttaneet ja hajukin on alkanut olla terve, iloitsee Saajanne.

IMG_0877.JPG
Raivustöillä on saatu kentälle lisää näkyvyyttä ja ilmavuutta.

TK

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »