Kiitos kuluneesta kaudesta!
Ruuhikoskella on tapahtunut paljon muutoksia kuluneen kauden aikana. Kentän ja palvelu-alustan perusparannus on edennyt todella rivakasti suunnitelmien mukaan. Suurimpina yksittäisinä osioina ovat olleet bunkkeriremontti ja klubitalon muutostyöt.

Isoja muutoksia on ollut myös kentän henkilökunnassa, ravintolassa ja opetustoiminnassa. Kaikissa edellä mainituissa on tapahtunut täysi muutos ja se näkyy myös palvelun tasossa. Ensimmäinen vuosi on nyt takana ja jokainen osa-alue on ottanut valtavan harppauksen eteenpäin. Haluankin esittää parhaat kiitokset kenttämestari Jarmo Saajanteelle, ravintoloitsija Anu Luukolle ja pro Mika Sormuselle. Teidän ja teidän vastuualueidenne työntekijöiden panos näkyy jokapäiväisessä golftoiminnassa erittäin positiivisesti.

Tiedotus on parantunut tänä vuonna oleellisesti. Tämä  Swingi on lajissaan neljäs. Olemme saaneet erittäin paljon positiivista palautetta Swingistä ja tulemme sitä jatkamaan myös ensi kautena.

Rohkenen todeta, että vuosi 2015 tullaan muistamaan Ruuhikosken uudistumisen vuotena.

Kuluneena kesänä, sateisesta alkukesästä huolimatta, kentällä on pelattu enemmän kuin aikoihin. Kierros- ja vieraspelaajamäärissä on tapahtunut selvää kehittymistä. Samoin yksi tärkeä asia on lähtenyt liikkeelle; nimittäin osakekauppa. Tämän vuoden aikana noin 30 osaketta on vaihtanut omistajaa. Mielestäni se on kohtalaisen korkea määrä!

Jatkamme ensi vuonna siihen mihin tänä vuonna jäimme. Tämä työ tulee näkymään myös jäsenten ja osakkeen omistajien tyytyväisyytenä.


 Kenttäranking 2015, Ruuhikoski sijalla 36. Pettymys – vai onko sittenkään?

Golflehti teki syksyn aikana uudistetun Golfkenttärankingin. Se on perinteisesti perustunut golftoimittajien, kenttäarkkitehtien, golfkenttien johtohenkilöiden tai muiden golftoimialalla työskentelevien asiantuntijoiksi miellettyjen henkilöiden arvioihin. Lähtökohtana on ollut, että kenttien paremmuusjärjestyksen kertoo parhaiten toimialan ja golfkentän anatomian tuntevan asiantuntijaraadin valistunut näkemys. Arvioinnin kohteena on ollut ensisijaisesti, usein jopa yksinomaan, golfkenttä ja itse pelaaminen.

Nyt toteutettu tutkimus on toisenlainen. Tutkimusta ei siis tällä kertaa tehnyt arvosteluraati vaan kentällä pelanneet vieraspelaajat. Kaiken lähtökohtana on ollut golfkierroksen pelaajalle tarjoama kokonaiselämys. Nautitko olostasi kentällä? Haluatko palata kentälle uudestaan?

Olimme kenttärankingissa sijalla 36. Nopeasti ajateltuna se tuntuu huonolta sijoitukselta, mutta kun kurkistaa lukujen taakse, huomaa nopeasti, että voimme olla monessa asiassa varsin tyytyväisiä. Tutustuessani tutkimukseen huomasin nopeasti pari asiaa. Meidän ero yhteispisteissä ”kymppisakkiin” on vain 3,34 pistettä ja hinta-laatusuhteeltamme olemme parempi kuin koko palkintopöydän putsanneella Linnagolfilla. Myös nopeasti huomaan, että jokainen arvosteltava osa-alue on vähintään mediaanin tasolla tai yli. Ei siis katastrofaalista tulosta miltään osa-alueelta, hyvä niin.

taulukko

Olemme tehneet strategiassa ja toimintasuunnitelmissa päätöksen, että panostamme kentän perusparannuksen lisäksi myös palveluihin. Se on ollut erittäin hyvä päätös. Nykygolfari saa mielihyvää golfin kokonaisuudesta.

Kauden aikana on pidetty myös kolme erillistä ”Pelaaja ensin”-tutkimusta. Siitä saatu tulos korreloi kohtalaisesti ”Kenttäranking”-tutkimukseen. Yhteenvetona voisi todeta, että joka osa-alueella olemme menneet eteenpäin, mutta paljon on vielä tehtävää. Näistä tuloksista on hyvä tehdä johtopäätöksiä ja ryhtyä oikeanlaisiin toimenpiteisiin ensi vuonna.

Parasta Kenttärankingissa oli kuitenkin se, että Ruuhikosken jäsenet ovat tyytyväisiä kenttäämme ja tuloksessa näkyy tyytyväisyys nyt tehtyihin ja tulevaisuudessa tehtäviin uudistuksiin. Uskallan väittää, että hyvä kello kauas kuuluu. Voimme olla varmoja, että kahden vuoden päästä seuraavassa kenttärangkingissä tulemme sijoittumaan korkeammalle.


 Hieman vuodesta 2016

Ensi vuosi on Etelä-Pohjanmaan Golf ry:n 30-vuotisjuhlavuosi. Sitä seuraa vuonna 2017 Ruuhikosken kentän 25-vuotisjuhlavuosi. Niiden valmistelut ovat seuran ja oy:n puolella jo hyvässä vauhdissa. Tulemme näkemään hienoja tilaisuuksia sekä seuran jäsenille että osakkeen omistajille.

Kentän perusparannusta jatketaan myös ensi kautena. Raivaustyöt jatkuvat talven aikana ja ensi kesänä tehdään myös lyöntipaikkojen kunnostustöitä. Tulevana kautena tulemme uusimaan kentän opasteet.

Olemme siirtymässä perusparannuksesta rutiininomaisiin kentänhoitotöihin. Pääpaino kentällä tulee ensi kesänä olemaan kentän viimeistelyn taso. Meillä on kova tahtotila saada kenttä näyttämään hyväkuntoiselta ja viimeistellyltä koko kauden ajan. Tämä tulee näkymään kentällä todella positiivisesti.

Kentän pelijärjestykseen tulee myös muutos – tai oikeastaan palaamme vanhaan. Jatkossa kenttä pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaan perinteisesti 1. teeltä alkaen.

Kulkureitit tulevat olemaan myös ensi vuonna fokuksessamme. Niiden kuntoon tulemme kiinnittämään huomiota kauden aikana. Yhtenä pienenä muutoksena mainittakoon, että tulemme ohjaamaan pelaajat 9. greeniltä uutta reittiä pitkin klubitalolle. Nykyinen kulku parkkipaikan läpi ei ole sellainen, jota tämän tason golfkentällä voi olla. Jatkossa kuljemme aina samasta kohdasta Isokoskentien yli, niin 3. teelle, rangelle kuin ysiltä klubillekin. Kyseinen ”epävirallinen” reitti on jo suljettu aronia-aidalla. Aidan kasvaessa saamme myös 9. väylän taustamaiseman kauniimmaksi.

Olemme saaneet todella hyvää palautetta caddiemasterista ja ravintolasta. Myös niitä viedään entistä parempaan suuntaan ja asiat ovatkin jo palvelujaoksen tapetilla.

Proshopiin on tullut hieman enemmän kehittämistoiveita. Nykyinen proshop-ajatus on harkittu valinta. Tarkoituksenamme on jatkossakin tuottaa perusproshop-palvelua. Tuotevalikoimaa tullaan hieman laajentamaan, mutta mailoja sieltä ei tulevaisuudessakaan saa ostettua. Pyrimme palvelemaan mailanhankinnassa jäseniämme erilaisin Demo-päivin.

Monella saralla olemme menneet eteenpäin, mutta työ jatkuu. Ei ole aika tuudittautua hyvänolontunteeseen, vaan nöyrästi jatkamme kohti tavoitettamme olla TOP-10 porukassa.


 Yhteinen asia – Hyvä fiilis

Olen lueskellut syksyn aikana Seuran 25-vuotishistoriikkia. Se on hyvä kirja kaikille vaikka joulupukin konttiin. Hieno viisaus toteaa, että jos ei tunne historiaa, ei hallitse nykyisyyttä, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten. Meidän on aina hyvä muistaa, mistä olemme lähteneet, missä olemme ja mihin menemme.

Tapasin viime kesänä paljon hyvällä mielellä olleita golfareita Ruuhikoskella. Meille on muodostunut uudelleen positiivinen yhdessä tekemisen henki. Sama henki, joka oli jo 30 vuotta sitten, kun seuraa perustettiin ja golfkenttää ryhdyttiin toden teolla touhaamaan Seinäjoen alueelle.

 

Toivon, että yhtiö voi edelleen tulevaisuudessakin toimia laaditun strategian mukaisesti ja kehittää Ruuhikoskea yhtenä Suomen parhaista golfkentistä ja -yhteistöistä.

Nyt on aika rauhoittua Joulun viettoon.

Hyvää Joulua ja alkavaa kautta 2016!

Miikka Voipio
Hallituksen puheenjohtaja

lyöntipeli2015 051.JPG
Ruuhikosken kenttä on saanut tällä kaudella pelaajiltaan hyvää palautetta.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »