Maakunnan parhaat senioripelaajat framille tulevana kesänä
Seniorigolfin kilpailutoimintaan saadaan tulevana kesänä kaivattua uutta ilmettä aluemestaruuskisan muodossa. Aluemestaruuskilpailua voi verrata kaikkien muiden lajien mestaruuskisoihin, joissa kilpaillaan paremmuudesta ilman mitään tasoituksia. Tässä tapauksessa seniorigolfarit siis yksinkertaisesti lähtevät mittaamaan ikäsarjoittain todellista sijoitustasoaan muiden maakunnan pelaajien kanssa.

Kilpagolfissa on monasti ongelma se, että tasoitusjärjestelmä ohjaa pelaajien ajatuksia vain mahdollisuuteen voittaa kisoja. Seuramme seniorikapteeni Tapio Räsänen toivoo, että golfia ajateltaisiin laajemmin.

- Mielestäni oikeasti pitäisi selvittää todellinen taitotaso ja asettaa tavoitteet vaikka pääsemiseksi 10-parhaan pelaajan joukkoon mestaruuskisoissa, kuten vaikka suomalainen olympiaurheilija tekee, kertoo Räsänen.

Ajatus nyt toteutettavan Pohjanmaan alueen (V-alue) seniorien mestaruuskisan järjestämiseen lähti viime syksynä Ruuhikoskella järjestetystä seurojen senioritoimijoiden tapaamisesta, jossa todettiin, että kaikkia pelaajia ei ole saatu saman kisan ääreen, johtuen eri tasoituskategorioiden pirstomasta Tour-kilpailujärjestelmästä. Samaten hyvätkin senioripelaajat – varsinkin naiset – vierastavat ja arkailevat SM-kisoihin lähtöä todellisen kilpailuihin perustuvan taitotason mittauksen puutteen vuoksi. Tällainen AM-kilpailu on siis sopiva välitavoite ja rohkaisu lähteä myös muihin arvokisoihin kun omat taidot havaitaan melko hyviksi.

Ensimmäinen Pohjanmaan alueen mestaruuskilpailu järjestään Vaasassa elokuun 8-päivänä. Kilpailussa on viiden vuoden sarjajako SM-kisan mukaisesti ja lisäksi mielenkiintoisena lisänä kaikille sarjoille yhteinen kolmen hengen joukkuekisa etukäteen nimetyillä joukkueilla miehille ja naisille.

 Antti Lammi ja Tapio Räisänen

Senioritoimikunnan puheenjohtaja Antti Lammi ja seniorikapteeni Tapio Räsänen tutkivat uutta mailaa.

Kilpailukutsu ilmestyy infotaululle noin kuukautta ennen tapahtumaa, mutta laittakaapa päivä jo nyt kalenteriin ja asettakaa tavoite olla maakunnan oman ikäsarjan golfkuningatar ja golfkuningas!


Seniorien kesätapaaminen Kauhajoella 6.7.2015 sekascramblen merkeissä

Pohjanmaan alueen senioritoimijoiden tapaamisessa viime syksynä todettiin selkeä tarve rohkaista varsinkin naispelaajia lähtemään oman kentän ulkopuolelle kilpailuihin. Ajatus muokkautuikin sitten päätökseksi järjestää alueellinen senioricramble-tapahtuma Kauhajoella.
Tässä kisassa on yksi 1/4-tasoituksellinen seniorisarja ja joukkueessa on 3-pelaajaa, joista vähintään yksi on oltava nainen! Sramble on pelimuotona hauska ja tällä naiskiintiömääräyksellä saadaan tuo naisia kilpailutoimintaan tuova tavoite mukavasti toteutumaan.

- Alkakaapa miehet siis silmitellä sopivia tyttöjä joukkueisiin ja tehkää hyvä päätös lähteä mukaan ehkäpä kesän hauskimpaan kilpailutapahtumaan, kannustaa Räsänen.

Räsäsen mielestä kisan motoksi sopinee lainaus Seppo ”Budha” Palmisen teksteistä:”Mielenrauhaa me kaikki olemme etsimässä. Mielenrauhaan johtaa monta tietä. Joukkuekisa on yksi niistä. Onnistumisen pakko loistaa poissaolollaan. Jos minä sössin niin kaveri korjaa. Jos kaikki sössii, niin unohdetaan yhdessä. Ryhmässä unohtaminen on paljon tehokkaampaa kuin yksin unohtaminen”.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »