Mahtavaa, kun tasoitus tippuu
Etelä-Pohjanmaan Golf ry on saanut tänä vuonna lukuisia uusia pelaajia seuraan. Kaksi heistä, Esa Aittokoski ja Riikka Risku ovat molemmat innoissaan uudesta harrastuksesta ja mieli palaa jatkossakin olemaan golfin parissa aina siihen saakka, kun maila pysyy kädessä.

Esa Aittokoski aloitti golfin pelaamisen vuosi sitten syksyllä, kun hän osti mailat ja suoritti Green Gardin. Sen jälkeen hän harjoitteli lajia ja pelasi ensimmäisen kierroksensa tänä keväänä. Riikka Risku puolestaan kokeili lajia hieman talvella ja hän suoritti Green Gardin huhtikuun lopulla. Ensimmäisen kierroksen hän pelasi Ruuhikoskella juhannuksen jälkeisellä viikolla. Molemmat pelaajat nauttivat tällä hetkellä pelaamisesta ja uusista tuttavista.

- Golf on maistunut tosi hyvältä. Se on tuonut elämään sosiaalisuutta ja paljon uusia tuttavuuksia. Se onkin parasta tässä harrastuksessa, kertoo Aittokoski.

- Minun mielestäni tämä on tosi mielenkiintoista, haastavaa ja motivoivaa. Pienikin ilo pelaamisessa voi tuoda suurta motivaatiota jatkoon. Sen olen tässä huomannut, että vanhoista pallolajeista (pesäpallo, lentopallo ja salibandy) pitää oppia pois ja sitten pitää kuunnella ohjeita, miten tätä peliä pelataan. Sitä kautta pystyy oppimaan lisää ja pääsemään mukaan golfin saloihin, pohtii puolestaan Risku.


Kilpailut jännittivät – aluksi

Esa Aittokoski ja Riikka Risku ovat kiertäneet tänä kesänä kenttää ahkerasti. Esa on kiertänyt viitisenkymmentä kierrosta, Riikka parikymmentä. He ovat olleet mukana myös tämän kesän kilpailuissa. Esa on kilpaillut ahkerasti ja hänen tasoituksensa on tällä hetkellä 24,2. Myös Riikka on saanut pudotettua tasoituksensa 43:een.

- On aivan mahtavaa, kun tasoitus tippuu ja näin alussa se tippuu nopeasti. Mutta kyllä se vielä jännittää, kun menee kilpailemaan. En jännitä niinkään kilpakavereita, kuin omaa pelaamista, kertoo Riikka.

- Kyllähän sitä tulee joskus puristettua mailaa liikaa, mutta se menee ohi, kun on lyönyt ensimmäisen lyönnin. Sitä ei enää sen jälkeen muistakaan, että kyse on kilpailusta, naureskelee Esa.


Golf on tullut jäädäkseen

Moni suorittaa Green Gardin, mutta ei välttämättä lähde mukaan seuratoimintaan. Sekä Esa että Riikka ovat molemmat tulleet mukaan myös EPG:hen ja he ovat myös kokeneet sen myönteisenä.

- Minut on otettu seuraan vastaan mahtavasti, en olisi ikinä uskonut, että tämä on niin mukavaa. Täällä ovat kaikki tuttuja keskenään ja tosiaan, jos olisin tiennyt tämän, olisin tullut jo paljon aiemmin mukaan, kertoo Esa.

- Myös minut on otettu hienosti vastaan. Tuntuu siltä, että on se tasoitus mikä tahansa, kaikilla näyttää olevan ne samat ongelmat ja ilonaiheet kentällä, miettii Risku.

Molempien pelaajien jatko on selvää. He aikovat jatkaa golfin pelaamista ja pitkään.

- Olen pelannut kentällä jopa 10-vuotiaiden ja liki 80-vuotiaiden kanssa. Näyttää siltä, että viihdyn kentällä pitkään, pohtii Esa. Riikka on myös samaa mieltä, mutta hänellä on myös toiveita seuran suuntaan.

- Mielestäni naisten tiiauspaikalle olisi hyvä saada kylttejä, jotta aloittelijakin näkisi, miten pitkä väylä on ja miltä se näyttää. Kaipailen myös yhteisiä ulkomaanmatkoja ja sellaisia kilpailuja, joissa voisi pelata tutun kumppanin kanssa. Se saattaisi innostaa muitakin kilpailemaan, kertoo Risku.

Riikka ja Esa

Esa ja Riikka pohtivat, kummallako mailalla kannattaisi aloittaa ykköstiillä?

 

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »