RUUHIKOSKEN KENTTÄKOHTAISET PAIKALLISSÄÄNNÖT 2017


1. Irtokivet hiekkaesteissä ovat liikuteltavia haittoja. (Sääntö 24-1) (s. 145-146)

2. Pallon ollessa pelialueella, paikallissääntö kiinteät haitat lähellä viheriötä on voimassa (s 146-147)

3. Maahan painunut pallo – Paikallissääntö laajennetaan koskemaan koko pelialuetta (s. 142-143)

4. Pallon liikuttaminen viheriöllä vahingossa
Sääntöjä 18-2, 18-3 ja 20-1 muokataan seuraavasti:
Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta, jos pelaaja, hänen joukkuetoverinsa, vastustajansa tai kenen tahansa caddie tai varusteet liikuttavat vahingossa palloa tai merkkinappia.
Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen Säännön 18-2, 18-3 ja 20-1 mukaisesti.

Tämä paikallissääntö on voimassa ainoastaan silloin, kun pelaajan pallo tai merkkinappi on viheriöllä ja sen liikkuminen on tapahtunut vahingossa.

Huom.: Jos todetaan, että pelaajan pallon liikkumisen on aiheuttanut tuuli, vesi tai muu luonnollinen syy kuten painovoima, tulee pallo pelata uudesta sijaintipaikastaan. Vastaavasti edellä mainituilla tavoilla liikkunut merkkinappi tulee asettaa takaisin paikalleen.

5. Muurahaiskeot
Muurahaiskeot pelialueella ovat kunnostettavaa aluetta. Vapautuminen ilman rangaistusta enintään mailan mitan päähän lähimmästä vapauttavasta paikasta. (Sovellettava sääntö 25-1b)

6. Väylä 12 (Dropping zone,DZ)
Jos pallo on väylä 12 vesiesteessä, voi pelaaja menetellä vesiestesäännön mukaisesti (sääntö 26) tai pudottaa pallon, yhdellä rangaistuslyönnillä, merkitylle pudotusalueelle (Tee 47:n etupuolella).


Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta:
Reikäpeli: reiän menetys
Lyöntipeli: kaksi lyöntiä.


7. Etäisyysmittarin käyttö
Etäisyyttä mittaavat laitteet ovat sallittuja. Mikäli pelaaja täyden kierroksen aikana käyttää jotakin laitetta (mukaan lukien monitoimilaitteet kuten älypuhelimet) mitatakseen muuta kuin etäisyyttä (esimerkiksi korkeuseroa, tuulennopeutta tms.), hän rikkoo Sääntöä 14-3.

Rangaistus: Reikäpeli – Reiän menetys, Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä; Seuraavasta rikkeestä: Pelistä sulkeminen


Paikallissäännöt päivitetty 15.2.2017

 

 


 

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry