Parasta vapaa-aikaa
Suomen golfliitto on uudistanut strategiansa. Otsikossa on uusi Suomen golfin visio – parasta vapaa-aikaa. Moni meidänkin jäsen varmasti pitää golfia juuri tällaisena harrastuksena, jossa yhdistyvät strategiassa esiintyvät asiat: terveys, luonto ja ystävät.

Noin yksi prosentti suomalaisista golffareista kuuluu EPG:hen, tänä vuonna 30 vuotta täyttävään seuraan. Seuraamme voi vielä liittyä uusia jäseniä, kentälle mahtuu enemmän pelaajia, vaikka käyttöaste hyvä jo nyt onkin. Tutkimusten mukaan jopa 700 000 ihmistä olisi kiinnostunut kokeilemaan golfia. Potentiaalia siis on.

Lajina olemme hyviä kertomaan ja viestimään sisäisesti, mutta ulkoisesti tekemistä vielä riittää. Mielikuva lajista on vielä elitistinen ja moni pitää lajia jopa kalliina, vaikka oikeasti se ei sitä ole. Vuosien saatossa mielikuva on onneksi positiivisesti arkipäiväistynyt.

Talviharjoittelu on ollut erittäin aktiivista. Sitä on selkeästi lisännyt Ingolfiin laitetut panokset Trackman-simulaattori veturina. Saa nähdä avataanko kenttä tänäkin vuonna jo ennen toukokuuta, kuten parina vuotena on käynyt. Kevään kelit sen kertoo.


 Tuleva kesä täynnä toimintaa

Kesällä tapahtumia on jälleen aikaisempien vuosien malliin. Tämän kauden tärkein tapahtuma on 30-vuotisjuhlaviikko, johon toivomme mahdollisimman monen osallistuvan tavalla tai toisella. Tässä on hyvä tilaisuus antaa kiitokset aktiiviselle yhteisöllemme. Seuran olemassa olon ajan monet henkilöt ovat tehneet lukemattomasti työtunteja yhteisen harrastuksen eteen. Näin sen kuuluu olla jatkossakin.

Junioreiden pääkiertue FJT tulee Ruuhikoskelle tänä vuonna elokuussa. Tämä kilpailu on ensimmäinen kansallinen kilpailu muutamaan vuoteen ja toimii samalla organisaation sparraajana vuoden 2018 lyöntipelimestaruuskisoille. Kilpailut ovat entistä tasokkaammat tulevaisuudessa, koska ammattilaisilla on osallistumisoikeus mestaruuskilpailuihin.

Toivon, että mahdollisimman monet osallistuvat seuramme mestaruuskilpailuihin tänä kesänä. Viikkokisaformaatti on uusi, jossa pelaaminen onnistuu koko viikon arkipäivien ajan. Lajimme muuten palaa tänä vuonna Brasiliassa olympialaisiin, josta lähetystä tulee koko kisaviikon ajan. Laaja näkyvyys toivottavasti innostaa uusia pelaajia lajiimme. Ainakin GreenCard-kurssi pitää kisojen jälkeen olla kalenterissa. Jatkamme hyviksi todettuja starttipaketteja myös tänä vuonna yhteistyössä kenttäyhtiön ja pro Mika Sormusen kanssa.

Juhlavaa golfkautta kaikille!

Juha-Pekka Soini
EPG ry, puheenjohtaja

NAT30267.JPG
Väylällä kahdeksan on haasteita golfareille tänäkin vuonna.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »