Rutasen golfaavat sisarukset
Arttu, Jesse ja Helmiina Rutasen nimet vilahtavat tuon tuosta Ruuhikosken uutissivuilla, kun he ovat edustamassa EPG:tä kilpailuissa tai nimet komeilevat seuran omien kisatulosten palkintosijoilla.

Arttu ja Jesse aloittivat golfaamisen samaan aikaan reilu kymmenen vuotta sitten. Lajin pariin heitä innoitti vaari, jonka kanssa pojat kävivät ensimmäisiä kertoja pelaamassa. Arttu oli 8v ja Jesse 6v, kun he suorittivat green cardit. Helmiinan oli helppo mennä samaan harrastukseen pariin veljesten perässä, omat mailat hän sai jo kolmevuotiaana.


Harjoittelua yhdessä ja yksikseen kotimaassa sekä ulkomailla

Viime vuosien aikana harjoittelusta on tullut yhä enemmän omatoimisempaa. Jokaiselle on katsottu omat kehittymiskohteet ja niihin laaditut harjoitteet, joten yksin treenaaminen onnistuu.

-Olen pyrkinyt viime vuosina panostamaan etenkin siihen, että harjoitukset ovat ajankäytöltään ja laadultaan parempia. Tiivis kisaohjelma kesällä on myös muuttanut kesäharjoittelun painon lähinnä perusasioiden, kuten alkuasennon, linjaamisen, rytmin ja lähipelin hienosäätämiseen, kertoo Arttu.

- Vaikka rautapelini on viime vuosien aikana kehittynyt paremmaksi tekniikan parantumisen myötä, silti parannettavaa löytyy mm. liikeradan ja rytmin toistettavuudessa, analysoi Arttu omia kehityskohteitaan.

 

unnamed (1)Helmiina, Jesse ja Arttu Rutanen tekevät usein pelireissuja ulkomaille.

- Vuosien saatossa olen oppinut paljon erilaisia harjoitteita sekä tunnistamaan ja korjaamaan omia tekniikkavirheitä, sanoo Jesse. Hän on tyytyväinen, kun lyöntimitassa on tapahtunut kehittymistä, vaikka kokeekin että parannettavaa riittää eri osa-alueilla kuten rytmin toistettavuudessa erityisesti kentällä pelatessa.

Helmiinan osalta myös harjoittelumäärät ovat lisääntyneet ja monipuolistuneet, kun hän siirtyi kilparyhmään.

- Olen omasta mielestäni parhaiten kehittynyt pitkissä lyönneissä. Silti jokaisessa osa-alueessa on kyllä paljon kehitettävää, arvioi Helmiina veljiensä tavoin.

Kaikki kolme ovat harrastaneet myös muita urheilulajeja kuten kilpahiihtoa, josta ollut hyötyä fyysisten ominaisuuksien kannalta.

- Hiihtoharrastuksen mukana tuoma hyvä yleiskunto on varmasti auttanut jaksamaan paremmin pidemmätkin kisarupeamat loppuun asti, yleensä jopa tuloksia parantaen, pohtii Arttu.

Rutasen sisarukset ovat käyneet useana vuonna harjoituspelimatkoilla Saksassa, Ruotsissa ja Virossa. Näistä keväällä tehdyistä matkoista on ollut suuresti hyötyä, koska kisakausi alkaa varhain Suomessa. Kesäiset kilpailumatkat Viroon ja Liettuaan ovat puolestaan totuttautuneet pelaamaan ulkomaisten kilpakumppanien kanssa ja on sieltä napsittu myös juniorimestaruuskisojen voittoja.


Onnistumisia ja tulevaisuuden tavoitteita

Sekä Helmiina, että Jesse ja Arttu kokevat, että yksittäisellä lyönnilläkin saa onnistumisen tunteen. Hyvä lyönti jää erityisesti mieleen, kun sen tekee paineisessa tilanteessa, esimerkiksi kun pallo makaa haasteellisessa paikassa tai alla on huono lyönti.

- Mieltä lämmittää myös hyvät kierrostulokset. Tämän hetken paras kierrostulos on 69 lyöntiä sadekelissä Peuramaan Porkkala -kentällä, listaa Arttu.

- FT-karsinnan voitto viime vuodelta on paras kisassa onnistuminen, muistelee Jesse.

Menestymisiä kilpailussa on tullut jokaisen kohdalle kuluvan kesän aikana. Helmiina pelasi toukokuulla hyvän kierroksen Himoksen Junior Challenge tour 2:lla, jossa sijoittui toiseksi. Hän on myös tyytyväinen sijoitukseensa Vierumäellä pelatun Finnish International Junior Championship - Lyöntipeli SM:ssä, ollessaan sarjassaan viidenneksi paras suomalainen. Arttu listaa tämän kesän parhaimmakseen kakkossijansa Tarinagolfin FJT:lla tuloksilla 71 ja 75 lyöntiä. Jesse puolestaan saavutti SM-lyöntipelissä 21v sarjassa neljännen sijan.

Helmiina, Jesse ja Arttu ovat yhtä mieltä siitä, että tekemistä riittää sekä seuraavalle että tuleville vuosille. Tavoitteena on kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi ja menestyä omissa kilpasarjoissa.

unnamed
Vaikka kisamenestystä on tullut jokaiselle jo paljon, pyrkivät Helmiina, Jesse ja Arttu kehittymään pelaajina jatkuvasti.

LL

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »