Talent-leiriltä uutta intoa harjoitteluun
Ruuhikoskella on työskennelty ahkerasti junioritoiminnan edistämiseksi, ja kova työ tuottaa tulosta. Tästä merkkinä on se, että seuramme juniorit ovat päässeet mukaan Talent-ryhmän valintaleirille. Golfliiton valmennusohjelman erityinen painopiste on nuorten ikäluokkien valmentamisessa, ja osana tätä valmennusta on 10-14 -vuotiaille suunnattu Talenttiryhmä. Ryhmän valintaleirille kutsuttiin nuoria golfareita, jotka ovat osoittaneet hienoja otteita kuluneen kesän kilpailuissa. Ruuhikoskelaisista leirille osallistui neljä junioria: Jooel Sauramäki, Sanni Tervala, Emilia Väistö ja Helmiina Rutanen.

Valintaleiri järjestettiin Vierumäellä 16.-18. syyskuuta. Kaksipäiväisen leirin ohjelmassa oli mm. fysiikkaharjoituksia, fyysisiä testejä, lähipelitestejä sekä pelaamista. Talenttien valmennus käynnistyy uuden ryhmän kanssa tammikuussa 2017. Ensi vuodelle ryhmän kokoa kasvatetaan aiemmasta 16:sta 26:een. Lopulliset valinnat ryhmään pääsijöistä tehdään lokakuun loppuun mennessä. Valmennuksen keskiössä ovat golfin perusteet, lähipeli, pelin ymmärtäminen ja fyysinen harjoittelu.

Loppuvuodesta 2010 toiminnassa olleen Talent-ryhmän päätavoitteena on se, että nuoret pääsevät opettelemaan kilpagolfarin elämää ja saavat ensikosketuksen kansainväliseen kilpagolfiin. Moni Talenttiryhmässä aikanaan ollut nuori on menestynyt hyvin kilpagolfissa, ja heistä kaikkein parhaiten tällä hetkellä Nordic Leagueta johtava Oliver Lindell.


Leiriltä uusia kavereita ja apuja lyöntitekniikkaan

Yksi Talent-leirille kutsutuista Ruuhikoskelaisista, 12-vuotias Jooel Sauramäki, piti leirin parhaana antina sieltä saatuja uusia kavereita sekä lyöntitekniikkaan littyviä ohjeita. Golfin hän aloitti kuusivuotiaana isän ja isoveljen esimerkkiä seuraten.


- Parasta golfissa on onnistuminen, ja vaikeinta on pelata kokonaan hyvä kierros, Jooel pohtii.

Jokaviikkoisten treenien lisäksi Jooel pelaa golfia paljon vapaa-ajallaan.

- Chippi on tällä hetkellä vahvin osa-alueeni, Jooel kertoo.

Tavoitteet golfin parissa ovat hänellä selvät: jatkaa kilpailemista ja päästä kilpapelaajana pitkälle.

IMGP3939.JPG
Ruuhikoskelta ehdolla Talent-ryhmään ovat mm: Jooel Sauramäki, Sanni Tervala, Emilia Väistö ja Helmiina Rutanen.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »