Talviharjoittelulla lisää tehoja golfiin
Etelä-Pohjanmaan Golf- seurassa talviharjoittelu on lisääntynyt entisestään. Viime talven aikana pro Mika Sormusella oli kiirettä, kun hänen ohjattavanaan oli junioreiden lisäksi innostuneita aikuisia paljon edellisvuotta enemmän. Aikuisten pro-training- ryhmiä oli 14 ja näissä ryhmissä harjoitelleet kävivät hiomassa omia taitojaan kerran viikossa. Talviharjoittelun tulokset ovat nyt nähtävissä kentällä, kertoo Mika Sormunen.

- Olen seurannut tämän kesän kilpailuja ja näyttää siltä, että pelaajat, jotka ovat olleet mukana talviharjoittelussa putsaavat tehokkaasti palkintoja.

Myös tulevana talvena pyritään harjoittelemaan monissa ryhmissä, sillä ryhmiä on tulossa sekä aikuisille että nuorille.

- Tällä hetkellä talven tilanne näyttää erittäin hyvältä pro-training - ryhmien osalta. Kiinnostus ryhmiä kohtaan on ollut suurta ja näyttääkin siltä että saattaa tulla ongelmia kaikkien halukkaiden mahduttamisessa ryhmiin, koska iltaisin on vain rajallisesti aikaa, kertoo Sormunen. Arkisin päivällä pystytään kyllä lyhyelläkin aikataululla saamaan ryhmä pystyyn, sillä hallissa on silloin eniten vapaita aikoja, miettii Sormunen ja lisää, että junioriharjoitukset jatkuvat marraskuun alussa sekä InGolfissa, että Pruukin koulun liikuntasalissa. Ryhmien lukumäärä on vielä tässä vaiheessa hieman auki. Yksityisopetukset ja muu normaali opetustoiminta jatkuu kuitenkin normaalisti.

Mika Sormunen myös toivoo myös, että pelaajat ryhtyisivät rohkeammin hyödyntämään Trackman - analysaattorin tuomia mahdollisuuksia, sillä se on myös opetuksessa loistava apuväline.


 Talviharjoittelua Ingolfissa
Ingolfissa saadaan talven aikana lisävalmiuksia golfiin.

Harjoittelulla lisää oman kehon hallintaa

Mika Sormunen nauttii siitä, että hänellä on paljon oppilaita. Hänellä onkin tavoitteena kehittää seuran pelaajista entistä parempia pelaajia.

- Jos haluaa kehittyä, se vaatii säännöllistä harjoittelua ja säännöllistä kontrollointia. Tärkeintä on se, että tietää, mitä tekee ja sitten harjoittelee sitä riittävän paljon. Tämän lisäksi on hyvä, että joku kontrolloi sitä, että harjoitukset tehdään oikein. Kaikki perustuu kuitenkin perusasioiden tekemiseen. Pitää myös ymmärtää, miten ihmiskeho toimii ja mitkä liikkeet keholla tuottavat vauhtia, mitkä pitää tasapainoa yllä ja mitä eri liikkeet omalla keholla merkitsevät, pohtii Sormunen.

Sormusen filosofiana opetuksessa onkin se, että hän ei orjallisesti katso vain mailan liikkeitä. Nimittäin, jos keholla tehdään oikeita liikkeitä, mailakin liikkuu oikein, pohtii Sormunen.

Jatkuvaa oppimista

Mika Sormunen on käynyt kaikki golfin valmentajatutkinnot, mutta hän haluaa kehittyä edelleen.

- Pelaajana en ehdi paljonkaan kehittymään paremmaksi, mutta uskon, että opettajana ja valmentajana kehityn paremmaksi joka päivä. Omaan pelaamiseen ei ole jäänyt aikaa, joten tämä valmentaminen ja siinä kehittyminen palkitsee ja kiinnostaa entistä enemmän.

Kesäaikana Sormunen valmentaa kentällä pelaajia, mutta talvella on aikaa, jolloin pystyy kehittämään myös omaa osaamista.

- Luen paljon valmennustietoutta ja otan selvää erilaisista tekniikoista ja asioista sekä siitä, miten pelaajia pystyy entistä paremmin kehittämään paremmaksi. Siitä löytyy aina uutta pohdittavaa, miettii Sormunen.
Mika Sormunen on viihtynyt hyvin Ruuhikoskella ja hän toivoo olevansa Seinäjoella vielä pitkään. Hän pitää pohjalaisesta suoruudesta ja siitä, että asiat puhutaan suoraan, eikä selän takana.

TK


sormunen
Joskus opetus vaatii myös mailaan tarttumista.

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »