Turvallista pelikautta kaikille
Golfin etikettiin kuuluvat huomaavaisuus toisia pelaajia kohtaan, turvallisuus, pelaamisen nopeus sekä kentän kunnosta huolehtiminen. Etiketti on hyvin tärkeä osa peliä, vaikka sillä ei ole sääntöjen asemaa. Golfin etiketti on syntynyt pelin pitkästä historiasta. Etiketin mukainen käytös alkaa jo ennen pelikierrosta ja sitä noudatetaan pelissä ja pelin jälkeen. Käytökselläsi on vaikutus koko ympäristöösi. Hyvä pelaamisen etiketti luo viihtyisän peliympäristön ja tuottaa peli-iloa. Pelaajien on myös sisäistettävä golfpelin henki. Kaikki etiketin asiat ovat tärkeitä golfareille, mutta turvallisuutta ei korosteta koskaan liikaa, siksi muutama muistutus kaikille.

Turvallinen pelitapa:

• Kun teet mailalla harjoitusheilahduksia, varmista aina, että maila ei voi osua kehenkään lähellä olevaan tai maata ei sinkoudu toisten päälle.
• Kentänhoitajalla on kentällä etuoikeus. Voit jatkaa peliä, vasta kun hän on antanut siihen luvan.
• Varmistu, että edellä menevä ryhmä on riittävän kaukana. Odota kellon kilahdusta, ennen kuin lyöt greenille väylillä 16 ja 17. Huuda FORE, jos on pieninkin vaara pallon osumisesta toisiin ihmisiin.


 Pelaaminen ukkosen uhatessa

Ukkosilma on vaarallinen golfareille, jos ei tiedetä sitä, miten ukkosilmalla toimitaan. Yksi tärkeä ohje on: älä pelaa salamoinnin uhatessa. Mikäli sääennusteiden ja -havaintojen mukaan on pienikin ukkosen mahdollisuus, kannattaa golfkentällä olla äärimmäisen varovainen. Sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. 

Mikäli caddiemaster ja/tai valvoja varoittavat mahdollisesta ukkosen vaarasta ja näette ukkospilvien lähestyvän kenttäaluetta, täytyy peli keskeyttämään peli oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan. Jos ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä. Salama voi iskeä mistä tahansa samasta pilvimassasta.

Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä.

Mikäli ukkonen on kentän läheisyydessä, pitää mailat ja kärryt jättää kentälle, kun pelaajat itse hakeutuvat suojaan. Reittinä on vältettävä avoimia paikkoja (väyliä) ja kuljettava noin puiden mitan päässä väylän reunoilla olevista puista. Tuloskorttiin on merkitty suoja/kokoontumispaikat punaisilla neliöillä.

ukkonen

 


Ruuhikoskelle asennettu sireeni luo turvallisuutta

Ruuhikoskelle on keväällä asennettu uusi sireeni, jolla peli keskeytetään mm ukkosen uhatessa. Päätöksen pelin keskeyttämisestä tekee kilpailuissa tuomari/kilpailunjohtaja ja harjoituskierroksilla caddiemaster. Sääntöjen mukaan pelaajalla on oikeus keskeyttää pelinsä myös kilpailussa, jos ukkonen uhkaa. Kovakaan sade ei sen sijaan oikeuta keskeytykseen.

Pelin keskeytyminen sireenillä tapahtuu kansainvälistä käytäntöä noudattaen:
Yksi pitkä sireenin ääni (3s):              Välitön pelin keskeytys
Kolme peräkkäistä sireenin ääntä:  Pelin keskeytys (pelaaja saa pelata reiän loppuun)
Kaksi peräkkäistä sireenin ääntä:     Peli jatkuu

Sireenillä annettua, pelin keskeyttämisilmoitusta on kaikkien pelaajien EHDOTTOMASTI noudatettava. Keskeytys koskee siis niin kilpailijoita kuin mahdollisia harjoituskierrolla pelaavia jäseniä/vieraspelaajia. Pelaajien on hakeuduttava suojapaikoille, jonne tuomari/kilpailunjohtaja/valvoja tulee informoimaan jatkotoimenpiteistä.

Turvallista ja nautinnollista peliä!

Kari Rytkönen, kapteeni

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »