Uusi kausi alkamassa, juhlat jatkuvat…
Viime vuonna Etelä-Pohjanmaan Golf ry. täytti 30 vuotta. Tänä vuonna on yhtiön vuoro juhlia, kun 25 vuotta tulee täyteen yhtiön perustamisesta. Juhlaviikonloppu on 11.-13.8. Juhlakisa on ainakin ohjelmassa. Mitä muuta, se nähdään tuonnempana.

Viime vuodet ovat olleet investointien ja eri korjaus- ja parannustöiden osalta erittäin aktiivisia. Uusimmassa GoGolf-lehdessä oli artikkeli Suomen golfkenttien taloudellisesta tilanteesta. Kenttäyhtiöt ovat yleisesti ottaen aika velkaisia. Velkaa liikevaihtoon suhteutettuna on keskimäärin 85 %, meillä 68 % ja suunta on lähivuosina parempaan. Ongelma kentillä on usein myös se, että vastikkeet pidetään liian pieninä ja syntyy korjausvelkaa, koska tarpeellisia investointeja ja remontteja siirretään ja siirretään eteenpäin. Joskus ne sitten tulevat isosti ja yleensä kalliisti eteen. Meillä nämä asiat on edellisten hallitusten toimesta hoidettu fiksusti, mistä vielä heille tunnustus. Näillä linjoilla tämän vuoden osalta toimet jatkuvat, mutta nyt päästäneen jo hiukan helpommalla. Harvennustöitä on edelleen maltillisesti jatkettu ja täytyy myöntää, että 10-väylän avauspaikoilta aukeavat nyt upeat näkymät väylälle 18 ja Nurmonjoelle. Joen ruoppaus on etuväylien kohdalla meneillään ja hyvältä näyttää. 16-väylän remonttia ei sääoloista johtuen saatu suoritettua viime syksynä. Se on nyt edessä, mutta saadaan varmaankin tehtyä mahdollisimman vähän peliä haittaavasti. Joen ruoppaamisen seurauksena 10-väylän sillan uusiminen näyttäytyy entistäkin tarpeellisempana toimenpiteenä. Ensimmäisiä toimia asian eteenpäin viemiseksi on jo tehty. Tänä kesänä käytetään kuitenkin nykyistä siltaa.

Ruuhikoski on nyt Pohjoismaiden 100 parhaan kentän joukossa. Kunhan pari vuotta menee, arvioitsijoiden sopii tulla uudestaan. Uskon, että sijoituksemme entisestään paranee. Kentän markkinoinnissa saavutustamme on pyritty hyödyntämään eri tavoin.

Meillä on mainio henkilökunta kentällä ja klubilla. Asiakastyytyväisyyskyselyssä caddiemasterimme saivat aivan erinomaista palautetta ystävällisyydestä ja palveluhenkisyydestä. Hienoa, että he jatkavat meillä tänäkin kesänä. Uppalan kartano jatkaa ravintoloitsijana. Suorittamansa asiakaskyselyn tulokset pyritään mahdollisimman hyvin ottamaan huomioon aukioloajoissa ja tarjonnassa.

Kuortane Golf on lähikenttämme ja yhteistyö sen kanssa on toimivaa. Ristiinpelaamisessa osakkaat saavat alennusta puolin ja toisin. Tästä lähemmin seuran sivuilla. Viime kesänä saman tyyppisen edun käyttäjiä oli Kuortaneelta vähän toista sataa. Ruuhikosken golffareita Kuortaneella kävi toista tuhatta. Ristiinomistukset tai muut omistusjärjestelyt eivät nyt ole keskusteluissa.

Kevät tulee nyt vaikeasti, mikä hidastaa kentällä monia asioita. Polte pelaamaan on kova, mistä osoituksena oli talkoiden hieno osallistujamäärä, 52! Jorma Eriksson jatkaa konsultointia ja hän yhdessä kenttämestarimme Jarmon kanssa toteaa, milloin kenttä avataan.

Viime vuosina Ruuhikoskella on ollut hyvä meininki. Jatketaan iloisesti ja myönteisesti eteenpäin. Ollaan positiivisia. Näkyköön se jo parkkipaikalla. Jos on joku kivi kengässä, sen saa helposti pois kertomalla asiasta Jyrille, joka todennäköisesti hoitaa asian tuota pikaa. Hallitus pohtii kehittämiseen tähtääviä asioita kokouksessaan kerran kuukaudessa.

Kesä on aina tullut ja niin käy nytkin. Toivotan jokaiselle hyvää kesää ja nautinnollisia pelejä!

Martti Lehtivuori
Hallituksen puheenjohtaja

lehtivuori

Seuraavat kilpailut

 Swingi on Ruuhikoski Golfin ajankohtaisosio, jossa voit lukea kiinnostavia kuulumisia Ruuhikosken ajankohtaisista aiheista ja golfin parissa toimivista henkilöistä.
 Siirry
Kilpailukalenteri »